Design Interior

Wallpaper talk

February 8, 2019

De la o vreme nu îmi mai plac pereții albi, iar asta nu e un secret dacă ați văzut vreodată casa mea. Am început timid, cu un colțișor în baie, apoi am continuat cu biroul, iar acum am planuri mari pentru sufragerie. 

Vă întrebați de ce scriu despre pereți? Am primit atât de des întrebări, încât merită un articol de lămurire.

De unde am tapetul?

Nu e tapet. Fiecare perete colorat e pictat manual cu acuarele direct peste vopseaua lavabilă.

Prinde? 

Prinde foarte bine dacă sub lavabilă e tot o suprafață absorbantă (de obicei e). Doar în cazul în care vopseaua lavabilă a fost aplictă peste vopsea în ulei, acuarela va prinde mai greu pentru că suprafața nu e foarte absorbantă (dar cu grijă și răbdare, merge și în acest caz). 

Ce tip de acuarele am folosit?

Asta e întrebarea la care aș putea răspunde “firma x e foarte bună, iar produsul lor y e minunat”, dar nu e cazul. Aveam niste acuarele mega ieftine (5 lei) cumpărate din supermarket cu care nu m-am înțeles deloc pe hârtie, dar pe perete au prins perfect. 

Se curăță în timp?

Peretele din baie are aproape doi ani de când e pictat și suportă zilnic aburi și umezeală mare, dar arată ca proaspăt pictat. 

Probabil depinde și de tipul de lavabilă aplicat pe perete, dar nu am un răspuns sigur pentru asta. Casa mea a fost vopsită cu un singur tip de vopsea lavabilă (nu îmi amintesc marca, dar e vopsea lavabilă obișnuită dintr-un magazin de bricolaj)

Se acoperă ușor? 

Da. Două straturi de vopsea lavabilă aduc peretele în starea inițială. Desigur, contează și culoarea/modelul desenului. Se vor acoperi mai ușor câteva floricele galbene față de un perete întreg negru.

Cam asta ar fi tot ce îmi vine în minte momentan, dar sunt sigură că mai sunt întrebări ascunse prin creierașul vostru :D 

Go crazy, dacă vă încântă! :) 

 

You Might Also Like