Travel

Vestul colorat

November 18, 2016

Ne-am nimerit în Timişoara chiar când era mai galbenă, la început de noiembrie. Săptămâna asta a fost a doua vizită în Banat. Am găsit câteva locuri de joacă, parcuri cât vezi cu ochii, mâncare bună şi concepte deştepte care ne-au stârnit curiozitatea.

Am concluzionat cu Dorin că timişorenii sunt cu două grade mai liniştiţi, iar oraşul e pe placul nostru. L-am vota Capitală Culturală pentru mai mulţi ani şi l-am vizita tot mai des, doar de am avea timp.

Prima oprire a fost în Fabric. E musai să treceţi pe acolo dacă ajungeţi în Timişoara. E cartierul meşteşugarilor, în care încă se vede mixul cultural, într-o împletitură de ortodoxism şi catolicism, ascunse după o sinagogă şi date uitării în favoarea fabricii de bere.

De foame scapi la Suppa Bar, grădiniţa în care ingredientele îşi fac de cap în fel şi chip, până când se transformă în cele mai gustoase supe din oraş. La cafeneaua Ambasada am găsit creioane colorate şi cafea bună. Urmează să vă spun despre muzeul în care m-am simţit ca acasă (şi bătrână în acelaşi timp) şi despre cea mai cool ambianţă dintr-o cafenea, dar o să fac asta săptămâna viitoate.

Până atunci voi fi în inima Toscanei :)

423dsc_0068untritled-1dsc_0085unwtitled-1432332

You Might Also Like