Tutoriale DIY

Try this-Cat home

January 27, 2015

S-au făcut patru luni de când îl am pe Oslo și până acum nu a avut un loc al lui. Doarme langă mine, cu capul pe pernă sau pe mine cu coada pe nas. E clar că a venit timpul să îi construiesc o casă (e cam mult spus, stiu). A fost prima dată când am lucrat cu lemnul, așa că o mână mare de ajutor de-a lui tata a fost binevenită :)

Materiale:
 
-o scândură 100x 22 mm, 3m lungime
-3 șipci 48x 24 mm, 3m lungime
-aracet
-cuie subțiri (10-15, depinde câte stricați)
-fierăstrău, noi am avut unul manual
-un suport pentru tăiere la 45 de grade
-o pernă (eu am făcut perna, dar nu-i musai)
 

Primul pas a fost să tăiem lemnele la dimensiunile potrivite. Sunt 11 bucăți mici (la mine au 30 cm, dar depinde cât de mare e pisica) și 5 din scândură. Am asamblat piesele între ele, vopsind cu aracet partea ce urmează să fie lipită, după care, am bătut cuiele (aici trebuie să aveți grijă, pentru că lemnul se crapă ușor).  Înainte să le fixam am măsurat iar, să fim siguri că sunt corecte dimensiunile.

Când a fost gata am lăsat aracetul să își facă treaba până dimineața. A doua zi am cusut pernuța. Oslo se încăpățâna să scoată perna afară, așa că i-am prins două bretele din piele, pe care le-am legat de cutie. Urma să fie finisată cu șmirghel și vopsită, dar nu am mai avut răbdare. Trebuia să vă arăt casa nouă de pisică :)

Fără jucărie, mâța mea nu acceptă nimic. I-am agățat un ciucure-bonus și a fost de acord cu mutarea.

dianadragne.ro-cathome1 dianadragne.ro-cathome3dianadragne.ro-cathome17,jpg dianadragne.ro-cathome6 dianadragne.ro-cathome19 dianadragne.ro-cathome30

You Might Also Like