Jurnal, Places

To travel or not to travel

December 29, 2014

Până anul ăsta nu prea m-am plimbat. Nici nu m-a interesat așa mult și mereu am crezut că e scump. După cum știți (sau nu știți), prietenul meu e foarte mare călător și mi-a transmis și mie nevoia de excursii. Anul ăsta am văzut nouă țări (wow!) și nici nu știu când a zburat timpul de fiecare dată. A fost de departe cea mai frumoasă vară.

În mai am alergat pe strazile Marrakechului și am mâncat cel mai bun sandwich cu pește din lume pe plaja Oceanului Atlantic. O noapte întreagă m-am îngrozit de gândacii negri din deșert și am băut cafea cu ghimbir.

De ziua mea ne-am bălăcit în Mediterană la Blue Lagoon. De căldura lui august am fugit în Copenhaga. În septembrie am mâncat prea multe dulciuri în Turcia și apoi am ascultat Fado la o cafenea mică de tot din Lisabona.

De fiecare dată când mă urc în avion uit de aglomerația din Lidl și de manelele vecinului de la doi. Nu îmi aduc aminte nici de oamenii care m-au împins la metrou. Stau de fiecare dată măcar două, trei zile. Până la urmă mi se face dor de ei și mai conviețuim împreună câteva luni, până când eu fug iar cu primul zbor spre oriunde.

Călătorii sunt relaxați, uită de prostii cotidiene. Sunt curioși și explorează, învață și își deschid mintea spre altceva. Mi-au venit idei interesante într-un orășel bavarez și mi-am relaxat nervii, încordați de traficul de pe Stefan Cel Mare. Dacă aveți ocazia să plecați undeva, împachetați-o într-un rucsac mititel, cu câteva haine și fugiți cu ea unde vrea să vă ducă.

Nu știu ce faceți voi, dar eu la început de 2015 o să mănânc înghetată în Roma și mai departe… mai vedem : )
dianadragne.ro-traveling1.jpgdianadragne.ro-traveling0 dianadragne.ro-traveling6 dianadragne.ro-traveling9

You Might Also Like