Travel

The Wild West of Scotland

May 26, 2016

Scoţia nu era pe lista mea de locuri în care e musai să ajung, dar Dorin îşi dorea de mult să o vadă, aşa că mi-am făcut bagajul pentru ţara bărbaţilor în fustă.

Am petrecut mai mult timp în sate şi oraşele mici decât în partea urbană. Două zile am explorat Edinburgh şi ne-am rezervat câteva ore pentru Glasgow, în rest ne-am cocoţat pe toate dealurile şi am băut bere la cârciuma din sat.

Scoţia e mai cuminte şi mai rurală decât Anglia. Oamenii vorbesc mai tare şi câteodată ai impresia că exersează un yodel chiar în nasul tău.
564645

Am dus câteva lupte cu ploaia, până când am făcut cunoştinţă mai bine. Eu am învăţat că aşa e pe acolo, vremea e ceva mai temperamentală, iar norii au înţeles că suntem prieteni buni atât timp cât nu îmi umplu gluga cu grindină. După o săptămână am plecat cu mâna goală, dar îmi venea să înghesui în rucsac o oiţă şi câteva guri de aer curat.
DSC_0095DSC_0117Dacă aveţi idee cum se numeşte tufişul ăsta, daţi-mi de ştire că e mare păcat să nu am habar de numele lui. Florile astea gălbioare miroseau a turtă dulce, iar ţepii te ţineau la distanţă. 1dianadragne.ro-scotia12 1dianadragne.ro-scotia3874DSC_03731324432Whisky. Nu eram în căutare de alcool tare, dar am dat peste el oricum. Se ascunde pe fundul paharului, îl înghiţi, dar el se urcă spre frunte şi se aşază între emisfera stângă şi emisfera draptă, să le poată controla pe amandouă.

Să vă zic despre case. Păi sunt mici, albe şi mai toate au flori la geam. Vezi o căsuţă de afară, ai zice că nu are mai mult de două camere şi o baie mică. Intri înăuntru şi afli că aici urmează să te cazezi, la camera 35 mai exact. E următoarea după 34, chiar lângă piscina interioară.

Interioarele au mult lemn. Mult, mult. Ardezia e la tot pasul şi o folosesc din plin. Ardezie, ha! Am căutat cuvântul ăsta toată săptămâna petrecută acolo. 1111121223

Cam aşa e Scoţia la ţară. Vă povestesc imediat şi despre Edinburgh, doar să-mi adun ideile.

Să aveţi o zi faină, dragilor! ;)

You Might Also Like