Jurnal, Tutoriale DIY

The vintage factor

April 30, 2015

Când am fost la țară săptămâna trecută, am scotocit prin șifonierul vechi, pe care bunica îl ține încuiat de douăzeci și ceva de ani. De când s-a mutat mama de acolo, camera ei a rămas la fel. Patul e pregătit de culcare, cocoșul din porțelan cu creasta roșie stă pe un mileu îngălbenit, iar cealaltă jumătate de cameră e ocupată de un dulap de nuc, încuiat de două ori.

Curiozitatea mea nu a omorât nicio pisică, dar a descoperit câteva rochii. Cum mă topesc după broderii, le-am îndesat în geantă și le-am adus la București să le prezint orașul. Prima m-a torturat cu pliurile astea încăpățânate, dar i-am dat de cap. Am scurtat-o, i-am tăiat mânecile și am scos-o la plimbare.

 

dianadrgane.ro-dress53e4dianadrgane.ro-dress1

Lângă fermoar avea o etichetă: Magazinul Moda București. 

Prin 1988 a plecat spre Oltenița într-o Dacia 1300 albastră. Trei veri a văzut filme la cinematograful “Flacăra”, s-a plimbat pe litoral și a fost pătată cu șerbet, cafea și dulceață de gutui. A ascultat povești despre occident șoptite în grădina din spatele casei și la “Clubul tineretului”.

Până în ’91 i-a mărit cu sfințenie umerii mamei și a așteptat răbdătoare douăşpatru de ani în șifonierul de nuc. E timpul să vadă Europa, după ce a auzit atâtea și să fie pătată de frappuccino cu migdale. Dacă e cuminte, poate o duc pe la Origo :)

Processed with VSCOcam with f2 presetdianadrgane.ro-dress8

You Might Also Like