Design Interior

Farmhouse în 3 pași simpli

November 7, 2019

Cu textura la vedere, cu lemnul natural și culorile culese din grădină, amenajările în stilul farmhouse se cuibăresc tot mai tare în inimile clienților mei.

În ultima vreme am avut tot mai multe cereri de amenajări interiore într-un retro subtil, cu note de viață liniștită pe meleaguri rurale.

Desigur că te simți bine într-un mediu ce te transpune în vremurile copilăriei, dar cu o notă modernă.

Preșul de la ușă e împletit din răchită, dornic că îți țină strajnic toate grijile de la birou. Pe canapea de așteaptă perne pufoase îmbrăcate în straie naturale de bumbac și in. Dușumeaua din lemn scârțâie ușor când pășești, iar pe masa din stejar nelacuit te așteaptă o crenguță de salcie răzvrătită.

Și cum cobținem ușor aspectul de farmhouse?

1. TEXTURI NATURALE

Poate fi lemnul natural pe care îl poți simți atunci când îți plimbi degetele printre noduri sau pe fibra lui imperfectă. Sau poate un coș din metal în care să îți ții pătura din lână. Sau o perdea din in alb pe a cărui textură o vezi în lumina soarelui.

2. CULORI NEUTRE

Și nu vorbim doar de bej, alb sau gri. Orice nuanță inspirată din natură, din culorile pământului will do.

3. OLD IS GOLD

Când vine vorba de farmhouse e musai să avem măcar un obiect vechi, cu poveste. O măsuță de cafea a cărei vopsea e sărită pe alocuri. O ladă de zestre, o cădiță veche din lemn, orice poți găsi prin casa bunicii și se încadrează în dimensiuni și schema cromatică.

Desigur, sunt multe alte detalii ce dau un aer rustic-lejer unui spațiu, dar îmbinarea lor e cheia unei amenajări ideale. Și chiar dacă nu ai o bunică la țară sau nu îi surâde ideea de a-i întoarce casa pe dos în căutări, obiecte pentru menajarea ta farmhouse găsești și în Ikea. :)

You Might Also Like