Vine iarna? Nu cred. Mă bucur că nu au început pregătirile pentru Crăciun peste tot. Și mie îmi plac, nu mă înțelegeți greșit, dar din decembrie. E prea devreme pentru brad, încă nu vreau să aud colinde și nu e timpul potrivit pentru beteală. De fapt, niciodată nu e timpul pentru beteală. Bleah. Acum e vremea să citești ceva. Bei ceai pe verandă și te uiți cum cad frunzele. Eu așa fac, scoțând din calcul veranda.
Am descoperit de-a lungul timpului câteva rețete de ceai, după care mă topesc în fiecare toamnă și vreau să vi-le arăt și vouă :)
- Apple pie
Ingrediente: ceai negru, mere, scorțișoară
Întâi tăiați merele felii subțiri, apoi pătrățele. Băgați-le în cuptor, la foc mic până când se usucă. Aveți grijă să nu le ardeți. Când le scoateți din cuptor, lăsați-le să se răcească bine. Amestecați ceaiul negru cu scorțișoara și apoi cu bucățile de măr uscat în ce cantități vreți.
Ceaiul ăsta are o aromă de plăcintă cu mere, de noiembrie ploios și de pleoape grele. Sper să vă placă, pentru că pe mine m-a topit ;)
2. Vanilla pie
Ingrediente: o păstaie de vanilie, ceai negru, iasomie
Curățați interiorul păstăii cu vârful unui cuțit. Operația asta e mai simplă decât pare. Amestecați ceaiul negru cu semințele de vanilie și cu iasomia.
Eu beau ceaiul ăsta cu mult zahăr. E un fel de prăjitură lichidă :) Să-l încercați!
3. Autumn sweet tea
Ingrediente: ceai negru, nucșoară, ghimbir, cuișoare, zahăr brun
Toate ingredientele trebuie să fie măcinate (în afară de ceai). Am amestecat o parte formată din mirodenii, cu trei părți de ceai negru.
Seamănă cu Chai-ul indian. Eu îl beau cu lapte și nu mă mai satur ;)
Să aveți o seară faină!