Tutoriale DIY

Tea time

November 16, 2015

Vine iarna? Nu cred. Mă bucur că nu au început pregătirile pentru Crăciun peste tot. Și mie îmi plac, nu mă înțelegeți greșit, dar din decembrie. E prea devreme pentru brad, încă nu vreau să aud colinde și nu e timpul potrivit pentru beteală. De fapt, niciodată nu e timpul pentru beteală. Bleah. Acum e vremea să citești ceva. Bei ceai pe verandă și te uiți cum cad frunzele. Eu așa fac, scoțând din calcul veranda.

Am descoperit de-a lungul timpului câteva rețete de ceai, după care mă topesc în fiecare toamnă și vreau să vi-le arăt și vouă :)

  1. Apple pie

Ingrediente: ceai negru, mere, scorțișoară

Întâi tăiați merele felii subțiri, apoi pătrățele. Băgați-le în cuptor, la foc mic până când se usucă. Aveți grijă să nu le ardeți. Când le scoateți din cuptor, lăsați-le să se răcească bine. Amestecați ceaiul negru cu scorțișoara și apoi cu bucățile de măr uscat în ce cantități vreți.

Ceaiul ăsta are o aromă de plăcintă cu mere, de noiembrie ploios și de pleoape grele. Sper să vă placă, pentru că pe mine m-a topit ;)

dianadragne.ro-tealove1 dianadragne.ro-tealove2 dianadragne.ro-tealove3

 

2. Vanilla pie

Ingrediente: o păstaie de vanilie, ceai negru, iasomie

Curățați interiorul păstăii cu vârful unui cuțit. Operația asta e mai simplă decât pare. Amestecați ceaiul negru cu semințele de vanilie și cu iasomia.

Eu beau ceaiul ăsta cu mult zahăr. E un fel de prăjitură lichidă :) Să-l încercați!

dianadragne.ro-tealove5dianadragne.ro-tealove8

 

3. Autumn sweet tea

Ingrediente: ceai negru, nucșoară, ghimbir, cuișoare, zahăr brun

Toate ingredientele trebuie să fie măcinate (în afară de ceai). Am amestecat o parte formată din mirodenii, cu trei părți de ceai negru.

Seamănă cu Chai-ul indian. Eu îl beau cu lapte și nu mă mai satur ;)

dianadragne.ro-tealove56dianadragne.ro-tealove0

Să aveți o seară faină!

You Might Also Like