Food

Supă cremă de dovleac

October 12, 2015

V-am povestit de unde îmi fac eu cumpărăturile? Un locșor fain, unde totul e bio și gratis. Producătorii nu vor decât o îmbrățișare la sosire și una la plecare. E grădina bunicilor. Sunt 60 de kilometri de condus, dar merită din plin. În aprilie m-am dus cu geanta plină de semințe fițoase, cumpărate din supermarket. Câteva pliculețe de broccoli, câteva de anghinare, iarba mâței și încă un soi de varză neagră. Am ocupat jumătate din curte cu ele și nu a ieșit nimic. Locul ăla era de obicei plin cu pepeni și dovleci, care au fost nevoiți să se cațăre pe gard. Ca să le facă în ciudă semințelor de la oraș, printre uluci atârnă plăcintarii portocalii și grași, de au rupt scândurile.

De aici a pornit toată zarva cu dovleacul. Luna trecută am făcut plăcinte, supe și dovleac umplut. Luna asta o să vă arăt și vouă câteva rețete care mi-au plăcut mult. Prima pe listă e o plăcintă cu dovleac și ceapă, iar următoarea e supa de mai jos. Pentru ea vă trebuie:

  • un dovleac de 1 kg
  • 2 cepe mari
  • 3-4 morcovi
  • o țelină
  • o rădăcină de pătrunjel
  • usturoi
  • 100 de grame de unt

Am pus la fiert legumele curățate și tocate. Am tăiat dovleacul în patru, l-am curățat de semințe și l-am băgat în cuptor, 50 de minute la 150 de grade. Când s-au fiert bine legumele, le-am pasat și am adăugat untul, iar la final dovleacul copt. Am pasat bine supa. Eu am copt câteva crutoane cu busuioc și ulei de măsline. Am auzit că e bună cu bacon rumenit, așa că știu ce o să gătesc weekendul viitor :)

Sper că v-am făcut poftă și poate mai înveselește lunea asta ploioasă.

dianadragne.ro-supacrema de dovleac2 dianadragne.ro-supacrema de dovleac3

You Might Also Like