Food

Summer vibes

June 28, 2015

Ieri m-am trezit cu noaptea în cap și am dat fuga în grădina bunicilor să văd ce bunătăți mai găsesc. Cultura mea de broccoli nu o duce prea bine, căpșunele s-au cam dus, dar curtea e plină cu zmeură (yeeey!).  E vremea limonadelor cu fructe, băute sub nucul din spatele casei.

V-am pregătit trei feluri de limonadă, pe care să le faceți vara asta. Sunt numai bune de luat la picnic ;)
dianadragne.ro-limonada9


Limonadă cu vișine și castraveți

Ingrediente:

– 500 ml apă
– 5 linguri de zahăr
– o lămâie
– un castravete
– un pumn de vișine
– cuburi de gheață

Se amestecă zeama de lămâie cu zahărul, apoi cu apa. După ce s-a dizolvat zahărul, se pun cuburile de gheață, feliuțele de castravete și vișinele. Există ceva mai răcoritor decât limonada – limonada cu vișine castravete ;)
dianadragne.ro-limonada6


Limonadă cu sirop de zmeură

Ingrediente:

– 1,5 kg apă
– 1 kg de zmeură
– 2 lămâi
– 1 kg de zahăr
– cuburi de gheață

Zmeura curățată se pune la fiert într-un kg de apă. După ce a fiert, se strecoară (semințele rămân în sită). L-am pus iar la foc, de data asta cu zahărul. Trebuie lăsat 20 de minute. La final am adăugat zeama de la o lămâie (a doua e pentru limonadă).

Cât timp s-a răcit siropul, am făcut o limonadă simplă din 500 ml apă, 3 linguri de zahăr și o lămâie. Peste ea se adaugă 2-3 linguri de sirop și cuburi de gheață.

Am cules zmeura din spatele casei și am mâncat jumate până în casă 🍓

dianadragne.ro-limonada29


Limonadă cu sirop de vișine

Ingrediente:

– 500 ml apă
– 1 kg de vișine
– o lămâie
– 1 kg de zahăr
– cuburi de gheață

Am curățat vișinele de sâmburi și le-am amestecat cu 5 linguri de zahăr. Se lasă peste noapte într-un vas, iar dimineața, siropul rezultat se pune la fiert cu zahărul. Când începe să se îngroașe, îi oprim focul.

Cât timp s-a răcit siropul, am făcut o limonada din 500 ml apă, 3 linguri de zahăr și o lămâie. Am adăugat siropul de vișine și cuburile de gheață.

dianadragne.ro-limonada3 dianadragne.ro-limonada4Cheers to summer vibes!

You Might Also Like