Jurnal

Single or merried

July 31, 2016

De curând am citit un articol despre relaţii şi singurătate. E ciudat cum te aşezi într-o postură, ca într-un scaun şi vezi totul din altă perspectivă. Nu sunt în măsură să îmi dau cu părerea despre căsătorie, dar ştiu singurătatea. E locul din care lumea pare mai agitată, activă, vie. E punctul în care compromisul nu apare nici în dex. Iar când îţi faci uraj să intri într-o relaţie, toată planeta se întoarce cu susul în jos.

Filmele devin o combinaţie între comediile tale, presărate cu maşini rostogolindu-se şi replici deştepte şoptite printre strungăreţă de actorul din spatele pistolului.

Dimineţile încep pe vârfuri. Te cerţi în şoaptă cu balamaua scârţâitoare a uşii, care aproape l-a trezit şi ajungi să te deranjeze şi pe tine propria trezire matinală.

Reţetele tale vegetariene sunt sabotate de friptura pe care o prepară în paralel, iar frigiderul conţine mai multă bere decât mâncare.

Uşa dulapului trebuie deschisă din lateral dacă nu îţi place cum îţi stă cu o duzină de tricouri în vârful capului. În timp ce le aşezi la loc, poţi să le sortezi, că doar nu-s toate curate.

Asta e o parte din impresia mea feministă, partea pe care o văd eu. În doi ani m-am adaptat, iar acum sunt gata să fac linişte dimineaţa, să cumpăr un frigider mai mare şi să mă feresc de hainele care se paraşutează de pe raftul de sus.

Dau toate filmele americane pe zilele petrecute cu el. Toată nesiguranţa, pe liniştea de a-l ţine de mână toată viaţa.

You Might Also Like