Ilustratii, Tutoriale DIY

Saturday playing: Oil pastels

September 12, 2015

Am scris o scrisoare pentru o prietenă, cu puțin text, dar cu multe ilustrații. Îi povesteam despre Portugalia, i-am desenat o seară la Fado și tramvaiul 28. Am pus scrisoarea în plic și plicul pe dulap. Nu am ajuns nici acum la poștă, dar deja fac planuri pentru alte scrisori.

Mi se pare foarte fain să scrii de mână o scrisoare, să o îmbraci într-un plic, să o parfumezi cu un praf de scorțișoară și să o trimiți la plimbare cu un timbru lipit în frunte. Îmi propun să trimit cel puțin o scrisoare pe lună și să ne jucăm aici, în fiecare sâmbătă dimineața cu hârtie și culori. O să fie prima mea rubrică săptămânală (yeey for that!).

Vă trebuie:

  • hârtie groasă
  • creioane cerate
  • creion mecanic
  • un liner

Hârtia dreptunghiulară trebuie îndoită la mijloc. Am început să desenez cu creionul formele, apoi le-am colorat cu creioane cerate. Desenul pleacă de la forme geometrice simple. Am schițat două cercuri și un pătrat, apoi am șters liniile de intersecție ale pătratului.

În interiorul fiecărui cerc am mai desenat încă unul, reprezentând grosimea obiectelor și un dreptunghi mic pentru solniță. Lăsați liniile să curgă exact așa cum vrea mâna voastră să le contureze. Nu le desenați cu o riglă sau cu un compas pentru că imperfecțiunile dau personalitate desenului.

În final am desenat mâncarea. Aici, cu cât e mai curbă linia cu atât mai bine. Desenul de linie e gata. Mai departe am colorat formele cu creioanele cerate (asta mi-a adus aminte de grădiniță). Ultima parte e treaba liner-ului, care o să contureze desenul. Tot cu el am scris și textul din colț. Pe mine dacă mă scoți la brunch, suntem cei mai buni prieteni, dar voi scrieți ce vreți.

Cel mai bine e să scrieți întâi scrisoarea din interior și apoi să desenați. În caz că ați scris ceva greșit, doar schimbați hârtia, nu refaceți desenul.

Asta e tot!

Spor la desenat ;)
dianadragne.ro-playillustrationddddd

You Might Also Like