Illustrations, Tutoriale DIY

Saturday playing întârziat

November 29, 2015

M-ați trecut absentă la Saturday Playing-ul din ultima lună? Am lipsit, știu. O să îmi motivez absența cu mulțimea de jucării la care am lucrat în ultimele nopți. Casa mea e plină de gheme, bucăți de pânză și ațe, dar săptămâna asta am plănuit o petrecere, pentru care e musai să fie ordine. Sau poate o s-o las așa. O să poftesc invitații să își scoată singuri ațele din pahare și boldurile din călcâie. O să îi servesc cu specialitatea casei din ultima vreme: sandviș cu brânză ;)

Jk. Ba, din contră, le pregătesc o căsuță de turtă dulce și vin fiert cu scorțișoară. Am făcut și câteva felicitări pe care să le ia acasă. Sunt trei variante până acum. Să vă povestesc cum le-am făcut.

  • Prima e mai complexă, dar ușor de desenat. Am început cu forme simple, cum vă povesteam de fiecare dată. Desenați o cană pornind de la un dreptunghi intersectat cu un cerc. Rotunjiți colțurile și îngroșați marginile. Colorați întâi fundalul, apoi obiectele maro, în cazul ăsta cana. În final, cu o pensulă subțire adăugați detaliile și textul. Pentru mine, iarna e despre băuturi calde, cafea sau ciocolată, așa că ilustrația asta e preferata mea.

dianadragne.ro-ilustdianadragne.ro-ilust2dianadragne.ro-ilust3dianadragne.ro-ilust0

  •   Trebuia să desenez și câteva condimente. Nu m-am putut abține. Mai ales după ce am descoperit ceaiul de anason și cuișoare. Desenul ăsta începe cu un cerc. Lângă el am desenat o steluța de anason și bețele de scorțișoară. Colorați interiorul portocalei cu tușe rapide și ondulate.

dianadragne.ro-ilust4dianadragne.ro-ilust43

  • Ilustrația de mai jos e pentru bunica. Seamănă mai mult cu un semn de carte, ce-i drept, dar o să îi placă sigur. Nu v-am atașat poze cu etapele de desen pentru că am luat un model de țesătură românească și l-am reprodus aici.

dianadragne.ro-ilust09

Dacă vă inspiră ilustrațiile mele și vă fac poftă de desenat, arătați-mi ce v-a ieșit. Postați desenul pe Instagram, cu #dianadragne.ro. În fiecare lună o să aleg câteva din operele voastre, cu care să ne lăudăm aici.

Spor la desenat!

 

You Might Also Like