Ilustratii, Tutoriale DIY

SATURDAY PLAYING: Hammer illustration

September 26, 2015

Azi voiam să vă povestesc despre tradiții de toamnă. Mă gândeam că e potrivit să mă laud cu plăcinta de mere pe care o fac la început de septembrie și cu ghindele agățate de ramele ilustrațiilor. Poate v-aș fi spus și de grămada de nuci pe care am adunat-o săptămâna trecută. Vă povesteam câte ceva despre latte-urile cu dovleac, de care am devenit dependentă de ceva vreme. Dar, nu vă mai spun. Încă nu am tradiții. Am câteva lucruri care îmi dau brânci în mijlocul lui octombrie și mă apucă un sentimentalism pregătitor pentru Crăciun. And I love it! :)

La noi în casă, ilustrațiile sunt sezoniere. Le schimbăm în funcție de vreme sau de evenimente. De ieri, pereții au frunze, iar ramele au ghinde colorate, agățate într-un șirag (cliché alert!). Încă nu sunt sigură dacă e prea mult, așa că o să vă arăt și vouă, măcar să nu fiu singură :) Am dat întâmplător peste o tehnică faină de pictură cu ciocanul (aproape).

Vă trebuie:

  • hârtie groasă
  • acuarele
  • un creion
  • un ciocan
  • câteva frunze
  • un liner

Am așezat frunzele una câte una pe hârtie și le-am bătut cu ciocanul. Clorofila din ele rămâne pe foaie. După ce le-am așezat pe toate, am conturat cu un creion ascuțit fiecare formă. Apoi am întărit desenul cu acuarele.

În final am adăugat textul și am conturat cu liner frunzele. Eu am mai desenat câteva coacăze în partea de sus… just because!

Când e gata, se așează într-o ramă simplă, deasupra unui birou plin cu plăcintă de dovleac ;)
dianadragne.ro-sp3dianadragne.ro-sp2

Have fun!

You Might Also Like