Ilustratii, Tutoriale DIY

SATURDAY PLAYING: Grateful

October 10, 2015

M-am trezit cu noaptea în cap și m-am apucat de treabă. Am promis că vă desenez mai multe ilustrații și nu m-am ținut de cuvânt, așa că e vremea să pun cafeaua pe foc și acuarelele la treabă.

Azi o să desenăm o frunză de stejar, for no reason :) M-am hotărât anul trecut că îmi plac stejarii pentru că (și accept toate râsetele voastre) am aflat că fac ghinde. În mintea mea, “ghindul” făcea ghinde. Pare logic, nu? Hm..nu prea. În fine, de atunci m-am ales cu o carte de botanică, câteva glume proaste și multă admirație pentru ghinde. E o treabă să pici din stejar, să stai așezat toată toamna pe o frunză galbenă, până când te acoperă o plăpumioară de brumă. Faină viață mai au.

Pentru desen aveți nevoie de hârtie groasă, câteva ghinde și frunze de stejar, apă, pensule, acuarele și un creion. Vă zic de ghinde pentru că e mai ușor să desenezi un obiect pe care îl ai în față. Mie îmi place să îmi umplu masa cu frunze și flori și apoi să le desenez. Așa am o imagine mai complexă și mai clară.

Primul pas e să desenați crenguța exact cum o vedeți. Întâi măsurați fiecare parte și trasați câteva linii fine, pentru orientare. Apoi schițați formele fără să apăsați prea tare. Abia când desenul e gata puteți să întăriți liniile.

Colorați desenul abia după ce ați definit fiecare părticică. Umpleți formele cu o pensulă încărcată cu vopsea diluată. Culoarea o să se distribuie inegal, iar asta e foarte bine. Pigmentul natural al frunzelor nu e uniform.

După ce ați colorat complet desenul, adăugați textul cu un liner. Eu am scris “Give thanks…”. O să îl înrămez cât de curând.

dianadragne.ro-saturdayplaying654

Spor la joacă!

Ps: Dacă vă apucați de vreun tutorial povestit de mine aici, mi-ar plăcea mult să-l vad!

You Might Also Like