Food

Vin fiert cu poveste

December 12, 2015

Azi mi-am propus să găsesc rețeta perfectă de vin fiert. Sticla de Cabernet Sauvignon îmi zâmbea frumos, așa că m-am pus pe treabă. Împart vinul în patru și pregătesc ingredientele.

Încerc prima variantă, apoi a doua, parcă prima era mai bună, constat eu în gând. Mai gust de câteva ori. Încerc și cu scorțișoară, doar e classic, nu? Încep să-mi șoptesc. Cine mai știe, eh! Trec la ultima combinație, dar acum toate au același gust și habar nu mai am de vreo ordine, în schimb, încep o conversație tare interesantă cu sticla. Și ea e singură acasă sâmbătă seara. See how cool I am?!

Noroc că m-am liniștit repede și mi-am luat notițe clare. În ciuda a ce credeam inițial, cea mai faină combinație e cu frunze de dafin și se face uite așa:

Ingrediente:

  • 750 de ml de vin roșu sec
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 frunze de dafin
  • 2 batoane de scorțișoară
  • câteva cuișoare
  • 2-3 felii de portocală

dianadragne.ro-mulledwine Am pus pe foc vinul cu zahărul și l-am lăsat să ajungă la punctul de fierbere, timp în care am amestecat bine. După ce s-a dizolvat zahărul am adăugat toate ingredientele și l-am lăsat să fiarbă la foc mic 15 minute. Puteți să-l strecurați dacă nu vă place cum arată cu ingredientele în el. Se bea fierbinte, musai. dianadragne.ro-mulledwine1

Încercați iarna asta cât mai multe variante de vin fiert, pentru că nimic nu e mai interesant decât pereții care se unduiesc în jurul tău mai ceva ca niște mâțe și luminile din brad cu efect bokeh, acompaniate de colinde pe fundal ;)

You Might Also Like