Design Interior, Jurnal, Places, Travel

Sacru, profan, who cares?

May 11, 2015

O să încep articolul prin a-mi justifica dispariția. În ultimul timp mă vedeți din ce în ce mai rar pe aici, dar am un alibi. Sunt câteva luni bune de când eu și Dorin căutăm o căsuță la țară. Am răscolit internetul după anunțuri, am alergat prin satele prahovene, ilfovene și giurgiuvene, am făcut o pană și ne-am făcut prieteni de vârsta a treia (they are the best!).

Bugetul nostru e incredibil de mic (l-am scris aici și nu îl vedeți), dar nu putem renunța la găini, limonadă în curte și vișine culese din pom. Când o să ne mutăm, vă așteptăm pe toți (pe rând, hehe) să ne vizitați. Fără nici un motiv  m-am uitat și pe câteva case de vânzare din Norvegia. Am dat peste locuri faine, care m-au inspirat inspirat, mi-au dat idei sau care m-au făcut geloasă. Printre ele am găsit și locșorul ăsta pe care trebuie să vi-l arăt.

92306749230673E vorba de o biserică transformată în locuință. Adaptarea funcțională e destul de simplă; interesant e cum a fost acceptată conversia de oamenii din oraș. Casa avea și o poveste în care e descrisă reacția locuitorilor la schimbare. Orașul s-a dezvoltat și a fost nevoie de o clădire mai mare, așa că au mutat slujbele într-un spațiu nou, iar cel vechi a fost pus în vânzare. Când au început să umple bisericuța cu fotolii și canapele, vecinii au răsuflat ușurați că nu a fost dărmat fostul lăcaș de cult.

Sacru, profan, nu prea contează atât timp cât locul și-a păstrat integritatea arhitecturală.

dwq923065592306589230669Sursa foto 

 

You Might Also Like