Places, Travel

Rome trip

February 24, 2015

Miercuri mi-am împachetat câteva haine, le-am înghesuit în rucsacul marocan și am urcat în primul avion spre Roma (în caz că vă întrebați unde am dispărut săptămâna trecută). E genial să aterizezi la 7 AM. Am avut toată ziua la dispoziție pentru colindat orașul și cafeaua de la 5 dimineața e cea mai bună (trust me!).

În cafenea m-am simțit în slow motion. Cât am sorbit eu un latte, în jurul meu italienii beau câte un espresso în trei secunde, după care ieșeau valvârtej din bar și alergau pe stradă cu ziarele în mână și ochelarii de soare la ochi.

dianadragne.ro-roma3.jpgdianadragne.ro-romaDupă ce ne-am făcut datoria de turiști și am trecut pe la toate monumentele importante, ne-am pierdut pe străduțele întortocheate. Colosseum e mai mult decât mă așteptam. Cu toată strădania lui Valadier și a lui Stern, atmosfera antică nu prea se mai simte. Se vede în schimb, destul de clar nepăsarea Romei medievale. Oricum, orașul e un sit arheologic, iar pe ici și colo mai apare câte o casă. M-a copleșit atât de tare priveliștea, că mi s-a făcut foame.dianadragne.ro-roma11Processed with VSCOcam with f2 presetdianadragne.ro-roma1dianadragne.ro-roma6Oriunde te uiți, vezi o pizzerie sau un restaurant fain. Trebuie să fii tare ghinionist să nu găsești mâncare bună. Acum că am lămurit asta, hai să povestim de înghețată. Nu am mai văzut nici unde așa multe sortimente și atât de gustoase toate. Chiar dacă e frig afară, înghețata asta te încălzește :)Processed with VSCOcam with p5 presetdianadragne.ro-roma12Processed with VSCOcam with f2 presetdianadragne.ro-roma63Processed with VSCOcam with f2 presetdianadragne.ro-roma9Concluzia mea e că în Roma îți iei o cafea, te așezi pe scările unei statui dintr-o piață însorită și îi admiri pe italieni. Nu există nici o carte, muzeu sau monument care să îți zică mai multe despre ei.

Dolce far niente! 

You Might Also Like