Food

Rhubarb dressing

May 18, 2016

Două săptămâni s-au împlinit azi. Paişpe zile de când încerc să mănânc mai sănătos şi tot atâtea de când nu am mai pus gura pe cafea. Dureros fără ea, dar îmi prinde bine o pauză. Partea bună e că ador noua alimentaţie. Eu sunt o mare iubitoare de salate, aşa că am descoperit o mulţime de reţete şi de ingrediente noi.

Ieri, o legătură de rubarbă s-a lipit de mâinile mele, iar azi am căutat metode de preparare, în afară de prăjituri. Da, variante sunt multe, dar am cam renunţat la făină, că deh, vreau să îmi vină rochia de mireasă. Aşa am dat peste o idee faină pe care am adaptat-o după gusturile mele: dressing cu rubarbă şi miere. Toată treaba arată aşa:

Ingrediente:

  • trei fire de rubarbă
  • o lingură de miere
  • o lingură de ulei de măsline
  • jumătate de lămâie
  • un căţel de usturoi (opţional)
  • sumac

Mă simt obligată să vă amintesc că frunzele de rubarbă sunt otrăvitoare. În caz că aţi cumpărat-o cu ele netăiate, e musai să le aruncaţi.

Primul pas e să tăiaţi rubarba bucăţi mici şi să le puneţi la fiert în jumătate de cană de apă, pentru 10 minute. În timpul ăsta se va înmuia şi va avea consistenţa unei paste.

Pasul al doilea e să puneţi rubarba fiartă şi răcită în blender, alături de restul ingredientelor şi să mixaţi până la uniformizare.

Credeţi că urmează şi pasul trei? Nope. Asta e tot. Atât de simplu. E dressingul meu preferat de până acum, dar cine ştie ce mai descopăr între timp :)

Rezultatul e o pastă fină, cu aromă de fructe şi uşor dulceagă, căreia îi stă bine în salatele mâncate afară :)

You Might Also Like