Food

Red velvet coconut cake

July 15, 2016

Iniţial nu avem în plan să vă povestesc prea multe despre tortul de ieri, dar mulţi m-aţi întrebat aşa că, de ce nu? Pentru că a fost ziua mea, am combinat tot ce îmi place mai tare în reţeta de mai jos.

Cu câţiva ani în urmă stăteam cuminte chiar şi o oră întreagă dacă îmi dădeai un Eti Puf. Acum nu m-am schimbat deloc. Abia mă abţin să nu îmi îndes în geantă trei-patru când plec pe undeva. De multe ori cumpăr o duzină, să fie şi le termin până seara. Am încercat să le integrez în prăjituri, să nu se simtă excluse şi am reuşit destul de bine, zic eu, lângă lichiorul de cocos şi ciocolata albă. Reţeta arată aşa:

Ingrediente:

 Pentru blat

– 6 ouă
– 6 linguri de zahăr
– 7 linguri de lapte
– 8 linguri de făină
– 5 linguri de cocos
– 1 plic praf de copt
– o păstaie de vanilie
– colorant alimentar roşu (opţional)

Pentru cremă

– 400 g de ciocolată albă cu cocos
– 400 g de frişcă lichidă

Pentru sirop

– 150 ml lichior de cocos
– 150 ml de apă

Pentru decor

– 200 ml de frişcă lichidă
– 6 Eti Puf cu cocos
– bomboane argintii sau aurii

 

Preparare:

Întâi m-am apucat de copt blatul. Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi e să porniţi aerul condiţionat, altfel dispare tot cheful după 45 de minute pe lângă cuptor :)

Se mixează albuşurile cu un praf de sare, după care se adaugă treptat zahărul. Rezultatul e o bezea lucioasă şi tare. Peste ele am adăugat gălbenuşurile şi laptele, iar apoi, puţin câte puţin, făina, cocosul şi praful de copt. Spre final am adăugat seminţele din păstaia de vanilie.

Am tapetat cu hârtie de copt o tavă rotundă de 30 de cm şi am aşezat compoziţia. Pe deasupra am presărat puţin colorant alimentar, dat nu-i musai, eu voiam o pată de coloare.

Am copt blatul până când s-a rumenit pe deasupra şi a trecut testul cu scobitoarea. L-am lăsat să se răcească, după care l-am tăiat în trei şi am început să pregătesc crema.

Am pus într-un vas frişca şi peste ea am adăugat ciocolata ruptă bucăţele. Am pus vasul la bain-marie. Aveţi grijă să nu dea în clocot pentru că nu se mai bate. După ce se topeşte ciocolata, amestecaţi şi lăsaţi crema să se răcească.

Între timp amestecaţi într-o cană jumătate lichior, jumătate apă.

Când crema s-a răcit complet, mixaţi-o până când îşi dubleză volumul.

Acum sunt gata toate etapele şi e vremea de asamblat. Treaba asta e destul de simplă; aşezaşi prima felie de blat pe o farfurie, însiropaţi-o bine, după care întindeţi pe ea o treime din cremă. Repetaţi şi pentru celelalte bucăţi de blat.

La final mixaţi frişca pentru decor şi întindeţi-o uniform pe tort. Aşezaţi cele şase Eti Puf şi înconjuraţi-le cu bomboane.

Ta-daaa! Gata tortul. Enjoy!

2016-07-15 10.49.00 12016-07-15 07.59.45 1

You Might Also Like