Food

Raspberry mornings

August 4, 2015

Vă fac o mărturisire de început de august. Diminețile au rămas partea normală din zi (cel puțin pentru mine). Mă trezesc, nu îmi e cald, pun ibricul pe foc, nu îmi e cald, motanul se alintă pe lângă picioarele mele și nu îmi e cald. La șapte dimineața nu mă sperii când aud de cafea fierbinte.

Mulțumită corcodușului de lângă geam, am trei ore de temperaturi normale. Îmi prid repede părul și îmi pun șorțul. Am timp să coc o prăjitură. Trebuie să fie cu fructe ;)

Ingrediente:

  • 150 grame de zahăr
  • 150 grame de unt
  • 3 ouă
  • 200 grame de făină
  • 400 grame de fructe (eu am folosit zmeură)
  • o esență de vanilie
  • un pliculeț de praf de copt
  • un praf de sare

Întâi am frecat untul cu zahărul, apoi am adăugat ouăle. Le-am mixat împreună până am obținut un aluat cremos. Am adăugat și făina câte o lingură, apoi praful de copt. În final am inclus în compoziție esența de vanilie și praful de sare.

Am turnat compoziția într-o formă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Am așezat deasupra fructele și am băgat-o în cuptorul încins la 160 de grade. La mine a fost gata în 30 de minute, dar depinde de cuptor.

Se presară zahăr pudră peste ea și se mănâncă dimineața, lângă cafea.

Eu am mâncat toată tava, că altfel nu are haz ;)
DSC_3647Bon Appétit, guys!

 

You Might Also Like