Illustrations

Prudență la kilogram

February 7, 2016

V-am desenat ceva, iar acum vă scriu mâncând tort. Din prudență. Nu vreau să-l las să se strice. Așa ceva am citit și despre cafea. Și ea se strică, oxidează. Ce păcat mare ar fi să nu o beau mai repede. Cam patru, poate cinci căni pe zi și e salvată.

Eu sunt genul de om prudent. Îmi place să am grijă, să previn. Știți ce zic. Mașina aia care oprește la verde pentru că e clar ce urmează. Niciodată nu știi dacă nu cumva ai prins verdele chiar pe sfârșite. Iar dacă e roșu o scot din viteză și o las să alunece ușor spre intersecție. Până ajung eu acolo se înverzește și semaforul.

Marți dimineață coc trei prăjituri, nu cumva să mă prindă o criză mondială de zahăr, fără pic de dulce în casă și ca orice om precaut, le mănânc până miercuri, să nu se strice.

Rufele nu se sortează în funcție de culoare. Se spală pe perechi. Fiecare șosetă cu perechea ei. Doar așa nu se mai despart. Și ce urât ar fi, acum, în februarie drăgăstos să îți desparți șosetele, să se caute prin dulap. Le așezi una lângă alta, îți iei OCD-ul de mână și pornești spre birou.

Să aveți grijă! ;)

You Might Also Like