Food

Măr copt umplut cu nucă şi gem de vişine

April 20, 2016

După două săptămâni de colindat prin Asia, m-am întors cu poftă de mâncare românească. Orezul e bun, dar următoarea porţie vreau să o văd abia prin septembrie. Merele sunt scumpe în Japonia, iar cartofi sau roşii găseşti foarte rar, aşa că îmi înţelegeţi disperarea :)

De când am poposit pe tărâmul mămăligii cu brânză şi smântână, nu m-am atins de nimic sofisticat. Cui îi mai pasă de tiramisu sau macarons? Le-am înlocuit cu mere coapte, umplute cu pesmet, nuci şi dulceaţă de vişine. Iar cireaşa de pe măr, e o cupă de îngheţată de nuci.

Dacă v-am făcut poftă, reţeta e aşa:

Ingrediente:

  • Un kilogram de mere
  • Trei-patru linguri de pesmet
  • Două linguri de zahăr
  • O mână de nuci
  • Două-trei linguri de gem/dulceaţă de vişine
  • Îngheţată de nuci

Întâi am spălat bine merele şi le-am golit în interior. Dacă vă plac curăţate, le puţeţi da jos coaja, da mie îmi place să scotocesc cu lingura prin hăinuţele desfăcute, hihi! :)

Am umplut fiecare măr cu pesmet, zahăr şi nuci, apoi le-am băgat în cuptor. Au stat acolo 40 de minute la 160 de grade.

Când le-am scos, le-am pus dulceaţa pe deasupra şi îngheţată. Le puteţi mânca şi reci, dar e mai fain să vezi cum se topeşte îngheţata pe mărul fierbinte.

P.s: Încercaţi şi cu o frunză de mentă în vârf, trust me! ;)

dianadragne.ro-applebaked1 dianadragne.ro-marcoptdianadragne.ro-bakedapples

You Might Also Like