Jurnal

Lista mea și speranțe de scurtare

March 20, 2019

Dis-de-dimineață mi-a apărut în feed un articol printr-un share de la Simona. Și cum sorbeam eu din cafea și citeam, am început să fac o socoteală în gând și să pun pe hârtia imaginară obiectele pe care le-am cumpărat în 2018. Păi să fi fost vreo 20? Nope, mai taie, multe sunt vechi. Lista arată așa:

1. Primul meu Kånken, undeva prin toamnă (bucuria ochilor și a Instagramului)

2. O bluză de la Hm (care s-a “demoralizat” vorba lui bunicu’ după două spălări), pe care o regret și acum.

3. O droie de accesorii pentru grădină, pe care le înghesui la punctul 3, fiind de maaaaaare utilitate toate :)

4. O pereche de încălțări extra comode, dar pe care îmi e teamă să le port de frică să nu le stric, ops!

5. O gheacă de primăvară care să le țină companie celorlalte 5 din dulap

Nici o geantă. Nici o rochie. Nici măcar o pălărie, yeey!

Și de ce stai tu și citești la ora asta o listă cu obiecte pe care și le-a cumpărat altcineva anul trecut? Păi ești liber să nu faci asta, desigur, dar fiecare articol despre minimalism, duce mai departe trendul. Fiecare poveste, listă, poză sau idee de genul ăsta poate inspira chiar și 0,00001% dintre noi să reducem puțin consumul și să dedicăm din timpul nostru pentru oameni, relații, zâmbete, cărți.

Eu nu sunt un exemplu. Când sunt stresată sau obosită, degetul dă click (de la el putere) și intră pe paginile magazinelor.

“No, hai să mai cumpărăm o prostioară de care nu ai nevoie și care o să zacă în dulap, Diană dragă!” mă îndeamnă creierul asaltat de poze sponsored dichisite. (p.s: eu vorbesc cu mine ardelenește)

Daaaar, încerc din răsputeri să îl contrazic așa:

Hai să ieșim la plantat copaci, nu la shopping și să ne relaxăm pe iarbă, la soare, la o limonadă, nu cu mințile împleticite printre produsele din coșul virtual.

Câteodată îmi iese, câteodată nu, dar eu încerc….

You Might Also Like