Jurnal, Travel

Istanbul

October 27, 2014

Fostul Constantinopol, acum cel mai mare oraș al Turciei, este chiar atât de mare cum am tot auzit. Nu știam la ce să mă aștept când am plecat spre Istanbul, asa că l-am lăsat să mă uimească.

dianadragne.ro-Istanbul7dianadragne.ro-istanbul23dianadragne.ro-istanbulff

Am aterizat destul de târziu și am luat unul din autocarele parcate în fața aeroportului. După câteva cuvinte bălmăjite în engleză și mai multe gesticulări, ne-am prins noi că ne-am așezat în fața unei cozi de aproape treizeci de oameni. Mașina a venit repede și am pornit spre Taksim. Drumul nu are mai mult de cincizeci de km dar am făcut doua ore până în centrul orașului. Ne era foame și eram mai obosiți decât dacă am fi mers pe jos.dianadragne.ro-istanbul230dianadragne.ro-istanbul432

Când, într-un final, am ajuns în Taksim, planurile ne-au fost schimbate de un localnic agitat, ce striga în gura mare ceva în turcă, în timp ce întorcea pe grătar câteva bucăți de peste. După doua porții am pornit spre cazare cu un fel de taxi, dar ceva mai mare. Avea cinci locuri în spate și două în față dar am încăput zece, pentru că ei nu prea se încurca cu reguli de circulație.

Tot orașul este un paradis al pisicilor. Sub fiecare tarabă, pe fiecare stand de ziare și pe toate trotuarele stau feline înșirate ca la o ședință foto. Mi se păreau tare simpatice când eram acolo și ma jucam cu ele, dar acasă îmi dau seama ca jumătate din pozele mele cu orașul, sunt poze cu mâțe, fără Istanbul.

dianadragne.ro-istanbulrrdianadragne.ro-istanbulfdianadragne.ro-istanbul232

Turcia, mi-a părut bine sa te cunosc. Poate ne mai vedem. Poate.

You Might Also Like