Jurnal

Inspiring people: Nicomade

January 17, 2017

Momentele alea de “nu fac nimic bine”, “nu îmi mai place nimic din ce fac”, urmate de “ar trebui să renunţ”, au tot bătut la uşa mea în ultima vreme. Cred că vin în vizită şi pe la voi din când în când, sau poate aşa sunt eu, îmi place să-mi sabotez proiectele cu afurisita asta de neîncredere.

Anul ăsta, prin noiembrie, chiar după ce au căzut toate frunzele, iar soarele s-a mutat în altă emisferă, a sosit şi în spinarea mea un nor negru. Nu a zăbovit prea mult pentru că a fost alungat de Revista Atelierul (you cool ppl!), care m-a invitat la “Noaptea albă e creatorilor şi designerilor de produs”. Acolo m-a lovit inspiraţia: “2017 o să fie anul în care îmi organizez treburile. It’s a promise!” mi-am şoptit eu în gând. Ilustraţii, păpuşi, jucării, o să le adun pe toate într-un singur loc. Primul pas e să le meşteresc, împreună cu un priceput în domeniul ăsta, o căsuţă virtuală (chiar aştept mesaje dacă ştiţi pe cineva).

Tot acolo am dat peste câţiva oameni foarte faini. Printre ei e şi Nico, creatoarea portretelor din lut polimeric, care îţi zugrăvesc un zâmbet pe buze cât ai zice peşte. Sau căţel, sau pisică. Sau ce vrei tu, ea poate face orice.

Ideea a pornit în 2010, când Nico a început să şi modeleze propriile bijuterii, aşa cum porneşte orice idee faină, întâi pentru tine, apoi pentru ceilalţi. Toată treaba a prin contur în timp, au apărut întâi clienţii curioşi, care i-au devenit fideli, apoi prieteni. În prezent lutul polimeric e pasiunea, dar totodată jobul ei. Am dat peste o poveste frumoasă, modelată în culori, cu pasiune şi perseverenţă, într-un colţişor de casă.

La începutul lui 2017 ăsta friguros, ne-am întâlnit la o cafea şi la poveşti. A fost genul ăla de întâlnire de la care nu îţi mai vine să pleci şi simţi că ţi-o ia gura pe dinainte, de nu te mai poţi opri din vorbit cu un om pe care îl vezi pentru a doua oară.

Pe Nico o găsiţi aici, în atelierul de modelat amintiri care să-ţi facă ziua mai frumoasă :)

nicoleta_stoian atelierul_nicomade_28 nicomade_11 tablou_mama_copiii_pasiunile_1wm

You Might Also Like