Jurnal

Hei, țărișoară să știi că.

December 1, 2015

Dacă ai fi un om, ai fi dezordonat, cu gândurile răvășite, dar ai fi un om cald, cu care m-aș simți bine. M-ai invita la tine acasă. Ai strânge în grabă mormanul de haine de pe masă și mi-ai da cozonac. Am râde. Ai glumi pe seama ta și am face haz de necaz, pentru că în adâncul inimii știi și tu că ești un om bun.

La mulți ani, țărișoară!

Chiar dacă nu zic asta mereu, mă bucur că m-am născut aici. Mă bucur că am crescut pe o uliță, într-un sat. Mă bucur că am alergat desculță pe drumul de pământ și că am făcut mustăți de la iaurtul pe care l-am băut din vasul de lut. Mă bucur că bunica poartă basma brodată. Mă bucur că am citit poveștile lui Creangă sub nucul din curte. Mă bucur că pot să rostesc ș-uri și ț-uri, cum nicio altă nație nu poate. Mă bucur că limba noastră e știută doar de noi. Mă bucur pentru cornulețele cu gem pe care le împachetez pe mușamaua înflorată. Mă bucur că avem munți și dealuri și ciobani cu stâne, gutui așezate toamna pe pervaz și roșii gustoase în august.

Și să îți mai zic ceva. M-am plimbat și m-am întors, pentru că nicăieri nu-i ca acasă. Fac clișeul asta ghem și îl bag în buzunar. Îl port cu mine prin lume, gata sa-l arunc pe undeva, numai că, încă nu am găsit un loc.

 

You Might Also Like