Tutoriale DIY

Golden thrifted bag

December 29, 2016

Am găsit-o abandonată lângă un coş de gunoi. Zăcea agăţată de gard, supărată nevoie mare. Câteva zgârieturi, o cataramă stricată, dar în mare parte bătrâna doamnă era încă în stare bună.

Am invitat-o în casă la un ceai. I-am făcut o baie şi am uns-o cu ulei. Romantic, ştiu!

Azi a primt şi o schimbare de look. M-am gândit să-i adaug auriu, dar în acelaşi timp să-i păstrez aspectul vintage. I-am evidenţiat modelul pe care îl avea deja şi i-am redat prospeţimea pielii. Am gătit-o cu trei ciucuri şi e gata de scos în lume.

Materiale:

  • o geantă veche
  • ulei (de măsline, de floarea soarelui, de argan sau de ce vreţi voi)
  • vopsea pentru piele (auriu)
  • aţă groasă pentru ciucuri
  • foarfecă şi scotch de hârtie

dsc_0002

Primul lucru ce trebuie făcut e îngrijirea pielii. După ce am curăţat-o, am uns-o cu ulei, cu o cârpă moale de bumbac şi am lăsat-o câteva ore bune să-l absoarbă.

Cu un scotch de hârtie am delimitat forma pe care urma să o vopsesc de cea simplă. Grijă mare la colţuri şi îmbinări. Apăsaţi cu unghia pe contur, pentru a vă asigura că e lipit bine şi că nu va intră vopseaua pe sub el.

Ciucurii se pot cumpăra şi gata făcuţi, dar îi puteţi meşteri pe degete numaidecât. Eu i-am făcut în cinci minute. Am înşirat aţa cât mai groasă şi i-am legat chiar în mijloc. Am tăiat exact în locul degetelor şi am ajustat cu foarfeca firele mai lungi.

Am prins ciucurii de o margine a gentuţei şi gata! :)

untited-13221

Data viitoare câd vedeţi ceva părăsit, îndrăzniţi! Haha! Vai câte comori aruncă oamenii :)

You Might Also Like