Food, Jurnal, Places

Februarie sicilian

March 9, 2017

Vai câte ore am petrecut în livada asta cu nasul la soare! Finalul lui februarie ne-a prins în Sicilia, la poalele Etnei, în căsuţa de vacanţă a unor părinţi primitori. Fiecare geam avea o privelişte de se oprea lumea în loc, iar grădina, terasată de-a lungul dealului, era împărţită pe culori.

Nici nu ştiam cât dor mi-a fost de verde până când m-am întins pe iarbă cu picioarele goale. Livada mirosea a prăjituri, iar dimineaţa soarele o străbătea şi îşi aducea razele gălbui în dormitor. Serile aveau miros de rozmarin proaspăt şi erau scăldate în vin roşu. Am petrecut bine, ce să mai :) …Dar în raiul ăsta am ajuns cu Circumetnea, cea mai ondulată cale ferată peste care am avut “norocul” să dau. Buclele păreau că se încovoaie pe lângă mine şi se iau de mână cu răul mişcare ce nu mi-a dat pace două ore lungi şi late. Poate că o fi fost frumos drumul, cine ştie?! Interiorul pungii în care mi-am ţinut nasul mi-a captat toată atenţia.

Zilele din livadă au fost un soi de terapie în care am uitat de tot şi ne-am bucurat de timpul ce s-a întins ca o mâţă la soare. Dacă mai zăboveam pe acolo o zi, sabotam producţia de limoncello din anul ăsta şi-l lăsam pe nea Amelio fără materie primă.

De ce vă scriu despre Sicilia? De dor. Vă scriu din praf. Noua noastră căsuţă e acoperită în praf de glet. Veranda e depozit de cherestea şi poţi să uiţi de grădină. Noroiul de peste tot ne zoreşte să meşterim o alee. Ar fi timpul să vă scriu un nou jurnal de şantier, aşa-i?

You Might Also Like