Tutoriale DIY

DIY: Wedding bouquet

September 1, 2016

Ce am făcut eu în dimineaţa nunţii? Pai, buchetul. Şi cocardele. Şi lumânările. Nu m-am putut abţine. După cum mă ştiţi, îmi place să fac cu mâna mea tot ce se poate şi nu am făcut excepţie nici sâmbăta trecută. Pe lângă asta, am salvat câteva sute de lei, care au fost tare binevenite.

Toată treaba a început vineri, cu o zi înainte de nuntă, când m-am hotărât să evit florăriile şi să-mi cumpăr flori din piaţă (Sălăjan e pliiiiină de bunici care vând crizanteme faine din grădină). Un sfert de oră mai târziu aveam un buchet cât mine în braţe, pe care l-am dus casă şi l-am pus într-o oală cu apă, zahăr şi o lingură de clor.

Sâmbătă la prima oră m-am pus pe treabă. Am împărţit florile pe culori, iar din ce mi-a rămas am meşterit cocardele.

 

Untitlewd-1 DSC_0025

Pentru un buchet e nevoie de flori (al meu a avut crizanteme şi gipsofila), sfoară, panglică, foarfecă şi dantelă. DSC_0033 DSC_0038DSC_0040

După ce am aşezat florile, le-am strâns bine cu sfoară şi le-am tăiat codiţele. Le-am pus în apă timp de câteva ore, până când am ieşit pe uşă. Chiar înainte să plec i-am prins şi fundele, că altfel stăteau în apă şi duceam în braţe un buchet picurător, yhhh! Untitled-1DSC_0164

Aşa a arătat rezultatul final, galben, mititel şi mirositor :)

Nici cocardele nu-s rele, zic eu :D
334

După cum v-am promis, pozele de la nuntă sosesc în curând, dar între timp trebuie să-mi fac bagajele pentru Rimetea. Ne aşteaptă aventuri pe uliţele de sub Piatra Secuilui şi picnicuri ungureşti în vârf de deal.

You Might Also Like