Tutoriale DIY

Diy: Travel wallet

March 27, 2016

De fiecare dată când plec pe undeva, toate obiectele se micşorează. Mergem cu bagaj de mână, aşa că rucsacul e mic, hainele sunt mai puţine, până şi cartea pe care o iau cu mine e mică. Pentru oraş am un portofel tare simpatic, dar mare. În ultima plimbare l-am lăsat acasă şi am mers cu banii într-o pungă. Ştiţi la ce mă refer, sigur şi bunicile voastre îşi ţin banii într-o pungă de plastic. Deh, trebuie să renunţ la obiceiul ăsta, cel puţin până ajung la pensie.

Nu ştiu dacă v-am zis că luni ne îmbarcăm spre Japonia. Hiii, ce frumos o să fie! Încă suntem în pregătiri, dar mi-am făcut timp să meşteresc ceva: un portofel mititel şi brodat. Toată treaba mi-a luat 40 de minute. V-am schiţat câteva indicaţii, dacă vă tentează.

Materiale:

  • fetru colorat
  • o bucată de piele
  • ac şi aţă pentru brodat
  • maşină de cusut
  • un nasture
  1. Am pregătit materialele. De când mi-am vopsit un perete galben, parcă nu există decât culoarea asta pe lume :)
  2. Am decupat din bucata de fetru un dreptunghi de 12 cm x 8 cm şi două de 6 cm x 8 cm. Apoi am decupat fâşia de piele care o să-l ţină închis.
  3. Pe partea interioară i-am cusut un buzunar pentru monede. Nu uitaţi să le faceţi o tăietură celor două bucăţi de fetru din interior înainte să le coaseţi.
  4. Eu l-am cusut la maşină, dar se poate şi de mână dacă nu aveţi una, pentru că nu-s cusături multe.
  5. Aici începe partea drăguţă: brodatul. Alegeţi ce model vă place. Al meu are ochi albaştri şi dungi aurii. Nu se vede în poze prea clar, dar am folosit o aţă aurie pe care a desfăcut-o tata dintr-un motor, sau aşa ceva :)

Gata treaba! Portofelul e plin de yeni, iar eu am fugit să-mi fac bagajul.

efwdd-wallet2dd-wallet

Să aveţi weekend frumos! ;)

You Might Also Like