Diy: Ştampile

January 17, 2017

Zilele trecute mâinile îmi erau pline de lut, biroul era ascuns sub mulţimea de plicuri, hârtii de împachetat şi bandă colorată, iar cocul din creştetul capului cerea insistent o pieptănare. Nu am mai ţinut numărul cafelelor, dar ştiu sigur câte guri de apă pentru acuarele am luat: trei mari şi late. Mai că începe să îmi placă cele de la Combinatul fondului plastic; au o tentă acrişoară :)

Când sunt gata toate comenzile, se dezlănţuie apocalipsa (expedierea coletelor). Nu reuşesc să desluşesc iţele complicate ale Poştei Române. De fiecare dată mă simt ca într-o zi de luni ploioasă, cu test la matematică. “Expeditor sus, destinatar jos.. dom’şoară!” e singurul vers, din poezia pe care creierul meu nu reuşeşte să o memoreze. Ramburs, neramburs, recomandată, sau simplă, cartonaş verde, cartonaş alb,…cartonaş roşu pentru cea mai mare uitucă.

Dar înainte de asta e altceva: dulcele moment al împachetării. Treaba asta e cel mai plăcut lucru. Pe masă mă aşteaptă hârtie colorată adusă din Japonia, fundiţe, markere, aproape tot, mai puţin ştampile. Nu ştiu cum se face de nu am avut până acum, dar a sosit vremea să îmi fac câteva.

Materiale:

  • o gumă de şters
  • cutter
  • un creion
  • vopsea pe bază de apă (tempera sau acrilice)

stampsÎntâi am tăiat guma în mai multe bucăţi (depinde cât e de mare). Am desenat cu creionul forma pe care voiam să o ştanţez pe plicuri. Încercaţi forme cât mai simple şi clare.

Pasul următor a fost să decupez uşor fundalul desenului, urmând conturul acestuia. Cu cât cutterul e mai mic, cu atât e mai uşor de manevrat.

După ce aţi terminat de decupat, vopsiţi ştampila cu o pensulă sau înmuiaţi-o în vopseaua aşezată pe o farfurie.

În zece minute ştampilele sunt gata!
stamps1DSC_0027DSC_0025DSC_0020

Poate încercaţi mâine la birou. Sigur o să treacă timpul mai repede, iar şeful o să fie tare mândru dacă îi arătaţi noua jucărie :)

Spor la joacă, dragilor!

You Might Also Like