Tutoriale DIY

Diy: Ring cones

December 26, 2016

De când am descoperit lutul polimeric, nu am mai făcut nimic altceva. Am încercat tot ce se putea şi m-am ataşat atât de tare de el, încât maşina de cusut e albastră de gelozie :)

După ce am făcut conurile şi a venit momentul să le pozez, mi-am dat seama că am foarte puţine inele. Cu toate astea îmi place să le ţin organizate. Cerceii au cutia lor, broşele stau agăţate de o bucată de pânză brodată, iar inelele sunt înşirate pe cele trei conuri. De curând am experimentat şi câteva farfurioare pentru accesorii şi chei, tot din lut, dar asta e altă poveste pentru altă zi; acum să meşterim conuri :)

Materiale:

Înainte de a vă lua alura de Colibaba, luaţi un bol cu apă să vă stea alături şi umeziţi-vă mâinile. Pasta de modelaj e destul de uşor de prelucrat, dar e nevoie de atenţie şi răbdare.

Când conurile au prins contur, aşezaţi-le într-o tavă, pe hârtie de copt şi lăsaţi-le la uscat cel puţin o zi.

După ce s-au uscat complet (când sunt albe, fără pete mai închise), cu un şmirghel fin neteziţi suprafeţele şi înlăturaţi denivelările.

Pictaţi-le după cum vă place şi lăsaţi-le iar la uscat.

În final, le veţi lăcui cu atenţie. Să nu frecaţi cu pensula în câte un punct, că rămâneţi fără model. Acum le mai lăsăm la uscat câteva ore şi gata :)

56dsc_0008 21dsc_0036

Toată treaba pare mai lungă şi mai complicată decât e de fapt. Faceţi-vă curaj şi hai la modelat :)

You Might Also Like