Tutoriale DIY

Diy: Papion

July 20, 2016

Am început pregătirile pentru nuntă şi am reuşit deja să vă dezamăgesc cu rochia de mireasă pe care am decis să o cumpăr, în loc să o croiesc singură. Ei bine, e intimidant, nu am atât de multă încredere în abilităţile mele pe lângă maşina de cusut, iar nunta nu pare să fie momentul bun de test. Recunosc că am avut o încercare nereuşită, dar am renunţat la idee.

Am început cu paşi mici, cu detalii făcute manual. Primul e papionul lui Dorin, la care am lucrat aproape o oră. Modelul nu e bătut în cuie, dar clar o să-l cos cu mâinile mele. Acum îmi stă gândul la un pattern mai vesel. Poate galben cu elefănţei roz, sau verde cu ananaşi..hmm.

Dacă vă place, să vă arăt cum l-am făcut ;)

P.S: scuzaţi-mi materialul şifonat, a fost înghesuit prin cutii de carton, de când ne-am mutat.

Materiale:

  • material textil colorat, de grosime medie
  • foarfecă
  • nasturi
  • maşină de cusut
  • ac şi aţă

Întâi am decupat două bucăţi de 12×12 cm, una de 6×10 cm şi alta mai mare de 25×6 cm.

Pe cele pătrate le-am pliat în două părţi egale, le-am cusut perimetral, păstrând o porţiune de 2-3 cetimetri liberă, apoi le-am întors pe faţă. Am cusut şi porţiunea descusută. Am cusut şi celelalte două bucăţi de material încât să nu se destrame.

Am aşezat părţile late una peste alta şi le-am strâns la mijloc cu banda cea scurtă. Aveţi grijă să le aşezaţi bine şi să coaseţi banda exact pe mijloc. Am cusut fâşia de textil spre dosul papionului şi am fixat-o cu un nasture (cel din lemn în cazul meu).

În final am prins şi banda mai lungă pe dosul papionului, iar în capăt i-am cusut doi nasturi la o distanţă de 2-3 centimetri unul de celălalt. Nasturii sunt pentru a-i regla dimensiunea şi pentru a-l închide.

Am găurit celălalt capăt şi gata papionul!

Chiar dacă nu-i perfect, sunt mulţumită de rezultat şi mi-a făcut plăcere să-l pozez pe Dorin cu papion ;)
Untitled-1 Untitled-1z2016-07-17 08.18.14 1

Să aveţi o seară creativă!

You Might Also Like