Food

Din livadă adunate

October 30, 2016

S-au copt gutuile! Le aşteptam de prin iulie, de când prin rafturile cămarei a început să bată vântul. Dulceaţa de gutui e cea mai cea când ninge afară, în bucătărie miroase a clătite cu iz de cafea şi scorţişoară, iar gemul roşiatic aşteaptă să fie savurat.

Săptămâna asta s-a încheiat lângă oala cu dulceaţă şi o să înceapă tot în bucătărie, printre borcane şi alte etichete, dar până maine să vă arăt reţeta Florentinei de dulceaţă de gutui fără zahăr.

Ingrediente:

  • 2 kg de gutui
  • 2 mere
  • sucul unei lămâi
  • o păstaie de vanilie

Am spălat fructele bine, le-am curăţat de cotoare şi le-am tăiat cubuleţe mici. Am pus fructele într-o oală cu fund dublu, am adăugat 30 de ml de apă şi le-am lăsat la foc mic, amestecând din când în când. Când gemul s-a fiert (la mine a durat o oră), am adăugat sucul de lămâie şi seminţele din păstaia de vanilie. L-am pus în borcane, pe care le-am fiert jumătate de oră la bain-marie. Când le-am scos din oală, le-am acoperit cu o pătură şi le-am lăsat să se răcească treptat.

Piaţa e încă plină de gutui, dar dacă nu aveţi timp, le găsiţi pe pagina Livaderia  gata făcute, ambalate şi puteţi cere chiar livrare la birou ;)

Să aveţi o seară faină!

Foto ©Livaderia

You Might Also Like