Jurnal

De ce să-l faci, când poți să-l cumperi?

August 24, 2015

După cum ați observat, o mare parte din activitatea mea de aici se bazează pe obiecte făcute de mână (majoritatea din materiale ecologice) și rețete. De un an îmi antrenez dibăcia cu jucării, haine, accesorii, ilustrații, decorațiuni, prăjituri și câteodată greșeli :)

Poate vă întrebați de ce îmi place să fac totul cu mâna mea, când magazinele sunt pline și uneori costă mai puțin să le cumperi gata făcute. Financiar, nu poți concura cu producția în serie, dar sentimental e incomparabil. În primul rând pentru că ador momentul în care țin în mână un obiect ce știu că e făcut de mine. Dintotdeauna am meșterit câte ceva. Când eram mică îmi croiam haine, pe care le coseam de mână și, spre îngrijorarea mamei, le purtam pe stradă. Nu arătau bine deloc (de aici nu am păstrat multe poze de atunci, hihi), dar a fost un pas spre progres. Am învățat cu fiecare fustă maltratată și continui să învăț în fiecare zi. Nu mă înțelegeți greșit. Îmi place să merg la cumpărături. Dar câteodată timpul alocat merită din plin.DSC_6425

Câteva motive pentru diy:

1. Îți dezvoltă încrederea în tine. Nu știu despre voi, dar eu am momente în care nu am încredere în mine. Atunci când încerc să fac ceva și nu îmi iese cum am plănuit inițial, sau când abia reușesc să închid nasturii unei perechi de pantaloni. Să te simți nesigur, nu e o rușine, dar nu e nici un sentiment bun de păstrat. Atunci fă ceva! Orice. You’ll feel proud, trust me! ;)

2. E unic și personal. Un exemplu bun ar fi când ajung la o petrecere și dau nas în nas cu o prietena îmbrăcată cu aceeași rochie. Atunci când îți faci un obiect e personal și adaptat nevoilor tale. Hainele vin mai bine când le croiești pe forma corpului tău, obiectele se încadrează mai bine în cameră când sunt făcute exact pentru locul lor. Să nu mai vorbim de cadouri. Un cadou făcut special pentru persoana care îl primește e mult mai bun decât orice cumperi dintr-un magazin.

3. Încurajează creativitatea. De multe ori am auzit prieteni spunând “Eu nu sunt creativ”. Nu sunt deloc de acord. Creativitatea nu ține doar de artă. E capacitatea noastră de a veni cu o soluție pentru o problemă, indiferent de domeniu. Când faci ceva, creativitatea te ajută să finalizezi proiectul început și, credeți-mă că se dezvoltă destul de ușor. Creierului nostru îi place să lucreze în sensul ăsta.

Poate ai impresia că ești prea ocupat pentru așa ceva, dar nu e tocmai adevărat. Proiectele diy nu ocupă atât de mult timp și satisfacția lucrului făcut cu mâinile tale, merită orele în plus. Așa că te sfătuiesc să te apuci de ceva, orice.

O să-ți placă ;)edit

 

You Might Also Like