Design Interior

Cum îți alegi designerul de interior în 3 pași

December 16, 2019

Așa cum mergi la oftalmolog când te lasă vederea și la gastroenteorolog când refluxul gastric îți face nopți albe, tot așa se alege și designerul ce te va ghida să îți amenajezi căsuța.

Chiar dacă ne e greu să recunoaștem, suntem oameni și subiectivitățile estetice, ne trag de mânecă într-o anumită direcție, oricât de tare am încerca noi să le ascundem în dulap și să aruncăm cheia.

Dacă te-ai hotărât să apelezi la un specialist în design interior, următorii pași sunt foarte importanți. Am ales să scriu despre asta pentru a vă ajuta să vă găsiți persoana potrivită, după criteriile corecte.

1 . Ce stil îți dorești în linii mari?

Știu, știu, aici intervenim noi să te ghidăm, dar cu siguranță ai idee de la început dacă îți saltă inima când vezi o casă din piatră din Anglia rurală sau îți sclipesc ochii la un penthouse ultramodern din Manhattan.

Poate te dai în vânt după textura lemnului și ai dori să strecori pe undeva și scăunelul moștenit de la bunica sau dimpotrivă, vrei sticlă, linii drepte, geometrie simplă și curată. Suntem toți diferiți, atât clienții cât și specialiștii.

2. Vorbește cu designerul.

În cuvintele tale, în desene, în imagini de pe Pinterest, în orice limbaj îți e mai comod, încearcă să îi explici ce îți merge la suflet, iar el va înțelege dacă proiectul tău i se potrivește sau nu.

De curând am avut o cerere de ofertă pentru un un apartament all black, cu lumini neon și texturi ultra smooth. Un proiect foarte interesat, cu mult potențial, dar care nu e pentru mine. I`m a country girl și sigur aș fi strecurat o masă din lemn, un covor din rattan sau o ilustrație botanică pe undeva. Și chiar dacă nu aș fi făcut asta, nu mi-ar fi bucurat sufletul și nu mă reprezintă. Așa că am ghidat clientul către alt designer mai potrivit.

3. Ai încredere în designerul tău.

După ce ați discutat pe larg ce și cum (fie la telefon, pe mail sau față în față), dă-i mână liberă și nu fi sceptic până nu vezi proiectul complet.

Un obiect care e posibil să nu îți spună mai nimic, poate fi liantul ce leagă tot conceptul designului, așa că ai răbdare până când îți poate prezenta o imagine unitară.

Vorbește deschis și despre buget de la început, în felul ăsta specialistul te poate îndruma către furnizori accesibili sau către ceva high class, dacă acolo te încadrezi.

Ca să închei într-un exemplu concret, stilul meu e cozy, farm house, rustic, cu elemente botanice, ilustrație, culori inspirate din natură și elemente scandinave. Asta e ceea ce integrez în proiectele mele, aici mă poziționez în schema designului de interior, iar proiectele pe care le accept sunt doar în sfera aceasta.

Dar dacă nu știi sigur, îmi poți scrie oricând un mail și stabilim împreună dacă suntem pe aceeași lungime de undă sau te îndrum cu dragă inimă către alt coleg de breaslă. :)

You Might Also Like