Jurnal, Places, Travel

Cu bicicletele la țară (Richiș)

June 16, 2015

Cineva spunea cândva că nimeni nu ar trebui să se trezească la cinci. Ceasul meu s-a învățat matinal și îmi dă deșteptarea în fiecare weekend înainte de șapte. Trebuie să îmi plimb animalul metalic.

Știți care e diferența dintre un câine și o bicicletă? Eu nu prea știu. Niciodată nu am avut câine dintr-un singur motiv: trebuie plimbat. Ei bine, așa stă treaba și cu un MTB. Stă în balcon, lipit de perete, cu roțile dezumflate și așteaptă. Nu poți să te bucuri de el în casă și clar, nu e o bucurie să te plimbi prin București.

dianadragne.ro-birtan3dianadragne.ro-birtan1530

De când mi-am luat bicicletă, programul meu s-a schimbat puțin. Orice sâmbătă normală începea la trei după-amiază și se termina duminică dimineața, dar de când MTB-ul strigă după mine, mă trezesc la cinci să prind primul tren spre undeva.

Ultima excursie a fost în Richiș, un sătuc ascuns după dichisitul de Biertan, în următoarea vale. Ne-am adunat un grup vesel-chicotitor și am luat cu asalt Gara de Nord. Câteva biciclete mutate printre vagoane, un strop de panică, cincizeci de poze și multe râsete mai târziu am ajuns în Dumbrăveni, unde ne-a lăsat domnul conductor, după peron.

dianadragne.ro-birtan13Ne-am oprit prin Biertan, să se laude cu biserica fortificată. Am făcut picnic sub un nuc și ne-au înțepat albinele, apoi am pornit spre Richiș.dianadragne.ro-birtan10Ne-am cazat într-o căsuță restaurată și am mâncat înghețată cu fistic de la chioșc.
dianadragne.ro-birtan1dianadragne.ro-birtan30

A doua zi ne-am aventurat pe un drum prin pădure. Am mai văzut câteva sate, am salutat o stână și s-a rupt un lanț. Partea a doua a traseului a fost mai puțin flatantă. Febra musculară mă făcea să uit de nasul ars de soare, iar noroiul lipit de frunte îmi distrăgea atenția de la colanții rupți între picioare.

În ultima zi am pedalat spre Dumbrăveni, cu un ocol prin Copșa Mare și Valchid. Am refăcut proviziile de cidru rece din oraș și am urcat în trenul spre București.
dianadragne.ro-birtan31dianadragne.ro-birtan35dianadragne.ro-birtan150DSC_0754dianadragne.ro-birtan45

Am încălecat pe șa și abia aștept următoarea tură :)dianadragne.ro-birtan40

You Might Also Like