Food

Crème brûlée cake

January 29, 2015
Dacă ar fi să aleg trei lucruri favorite din toată lumea, cred că ar fi așa: tortul de ciocolată, crème brûlée și luna iunie. Până la vară mai e, dar pot să supraviețuiesc lui ianuarie cu o combinație între celelalte două :)
 
Rețeta e ceva între crema de zahăr ars de la bunica, crème brûlée și negresa cea de toate zilele. Tortul conține o doză zdravănă de scorțisoară, să vă țină de cald. Sincer, se simte mai mult vanilia, dar o să vă placă, promit! 

 Ingrediente:

– 500ml smântână dulce pentru frișcă
-200ml lapte
– 4 gălbenușuri
– 100g zahăr
– ½ baton vanilie
– 5 linguri zahar brun
 

Prima dată am topit zahărul brun într-o cratiță și l-am lăsat să se răcească, acoperind uniform fundul și pereții acesteia. Am tăiat batonul de vanilie, am scos mijlocul și l-am pus peste smântână, zahăr și ouă. Le-am mixat pe toate, și în final am pus laptele.

dianadragne.ro-cremebruleecake2
Am turnat compoziția peste zahărul topit, care s-a răcit între timp. În cuptorul încins la 160°C (că am uitat să vă zic!), am pus o tava cu apă în care am pus cratița cu crema. Îi place să stea mult la cuptor, cam o oră. Cât timp a stat acolo, eu am preparat un blat simplu (un ou, 100ml- lapte, 3 linguri -făină și una de cacao, puțin praf de copt și 2 linguri de zahăr). Am amestecat toate ingredientele astea în orice ordine și l-am turnat cu grijă peste crema din cuptor. A mai stat 20 de  minute, la 140°C și gata!
dianadragne.ro-cremebruleecake3

Nu prea aveți cum să greșiți.
E cea mai bună prăjitură din ianuarie.
Enjoy!

You Might Also Like