Food

Cornulețe cu gem

November 23, 2015

Până acum vreo zece ani aș fi putut să trăiesc doar cu dulciuri. Cornulețe cu gem mai exact. Erau mâncarea perfectă pentru că le puteam lua în buzunar. Ronțăiam câte unul, pitită la v-ați ascunselea, sau le dădeam la schimb pentru nu știu ce piatră colorată găsită de altcineva în digul de lângă sat.

Acum îmi fac din când în când cornulețe pentru ceaiul de la cinci. Da, beau ceai la cinci. Sunt foarte fancy. Hihi! Pentru două tăvi vă trebuie:

  • un plic de drojdie uscată
  • jumătate de cană cu borș
  • o cană cu ulei
  • jumătate de kg de făină
  • gem de prune (sau de ce vreți voi, dar mie îmi place de prune)  :)
  • un praf de sare

Întâi am amestecat uleiul cu borșul. Apoi am adăugat drojdia. Separat am cernut făina, peste care am pus un praf de sare. Am pus compoziția lichidă peste făină și am început să frământ. Am obținut un aluat fraged, pe care l-am întins cu făcălețul pe blat. Am împărțit coca în zece triunghiuri, iar pe fiecare triunghi am pus câte o linguriță de gem. Am rulat fiecare cornuleț și l-am așezat pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Le-am băgat în cuptorul încins la 150 de grade, pentru un sfert de oră. Trebuie să aveți grijă să nu se ardă.

După ce le-am scos din cuptor, le-am lăsat să se răcească și le-am pus în borcanul pentru biscuiți. Mie îmi ajung trei zile. Sunt fragede și bune. Miros a drum de țară prăfuit și a copil plecat la joacă ;)

dianadragne.ro-cornulete1 dianadragne.ro-cornulete2

You Might Also Like