Food

Cinnamon rolls

April 3, 2015

I had to! Trebuia să încerc și eu o rețetă de rulouri cu scorțișoară până nu se termină iarna. S-au tot rostogolit prin fața mea, pe toate blogurile pe care le-am citit. Eu le-am pus ceva în plus. Pot să mă laud acum? Ok. O să încep așa:

 

Ingrediente:

-100 g de unt
-250 ml lapte
-100 g zahăr
-7 g drojdie uscată
-2 ouă
-sare
-450 g făină
 
Pentru umplutură:
 
-50 g de unt
-200 g de zahăr
-2 linguri de scorțișoară
 
Pentru glazură:
 
lichior de ouă
-caramel
-zahăr pudră
 
Am topit untul într-o tigaie adâncă, la foc mic. După ce s-a topit, i-am oprit focul și am adăugat laptele și zahărul. Le-am amestecat până s-a topit zahărul. Am adăugat apoi și drojdia, am amestecat din nou, și le-am lăsat 10 minute.
 
După ce am amestecat făina cu sarea, am pus peste ele și compoziția de mai sus. Am adăugat în final și ouăle. Am frământat aluatul 10 minute, după care l-am lăsat 2 ore să se dospească. 
 
Am întins aluatul pe blat și l-am uns cu amestecul pentru umplutură. L-am rulat, am tăiat bucăți rotunde și le-am așezat în tava de copt.
Au stat în cuptor 25-30 de minute la temperatură medie. Între timp, am amestecat ingredientele pentru glazură (aici era secretul meu, hehe!).
După ce le-am scos din cuptor am turnat glazura peste ele, cât erau încă fierbinți. 
 dianadragne.ro-cinnamonrolls3
dianadragne.ro-cinnamonrolls2Cel mai bine e să încercați rețeta asta maine dimineață.
Trebuie făcută repede, că vine vara și v-am pregătit idei de salate și mult pepene roșu :)

 

You Might Also Like