Food

Cherry Vanilla Chia Seed Jam

February 6, 2017

Mic dejun şi cină. Aşa au arătat pentru mine cele două mese. S-a împlinit un an de când mă lupt cu refluxul gastric (dar îi arăt eu lui, ha!) şi a fost nevoie să renunţ la o listă luuungă de alimente, toate delicioase, cum altfel?! Printre ele e şi gemul, desertul copilăriei. Preferatul meu, pe atunci era cel de prune cu nuci, întins bine pe o felie de pâine frământată de bunica şi mâncat pe sub mustăţile de lapte proaspăt.

Acum mi l-au interzis, dar i-am dat de cap. După câteva experimente nereuşite, am descoperit prietenia dintre esofagita mea şi seminţele chia. Nici cu zahărul nu mă împac, aşa că l-am schimbat cu un borcan de miere.

Ingrediente:

  • 300 de grame de cireşe congelate
  • 200 de grame de afine congelate
  • o păstaie de vanilie
  • 4 linguri de miere
  • 2 linguri de seminţe de chia

Întâi am pus fructele într-o cratiţă, la foc mic şi le-am lăsat să se decongeleze în voie. Apoi le-am lăsat să fiarbă cinci minute şi le-am stins focul. În stadiul ăsta, compoziţia e destul de lichidă. Când s-a răcit sosul de fructe, am adăugat mierea, seminţele din păstaia de vanilie şi seminţele de chia. Le-am amestecat bine şi le-am pus în borcane. În câteva ore, sosul lichid, se va închega şi va fi perfect de întins pe pâine.

Seminţele de chia îşi fac magia :)

Nu vă pot garanta că rezistă mult în cămară, dar două, trei zile în frigider sunt numai bune. Tot procesul durează 30 de minute, aşa că nu e nevoie să-l pregătiţi în cantităţi mari. Iar dacă aveţi probleme cu refluxul, please try this! E incredibil de alcalin.

You Might Also Like