Food

Biscuiți de luat departe

October 2, 2015

Pe de o parte mă bucur că a venit octombrie. Are cele mai faine culori, dar pe de altă parte, e luna în care stau singură. O să fie o toamnă plină de ilustrații, poze și filme vechi, văzute de sub plapumă, cu pisica în brațe. Plimbările Locomotor abia încep, iar casa e plină de bilete, carnețele cu planuri și ghindele mele împrăștiate peste tot.

Cu ocazia asta, ieri am copt biscuiți, azi îi împachetez și mâine îi pun în rucsacul care pleacă spre Belgia. I-am pregătit după o rețetă de la bunica. Așa îmi făcea ea biscuiți fragezi când aveam vreo opt ani. Îmi umpleam buzunarele de la pulover cu ei și fugeam afară la joacă. Îi împărțeam cu toți copiii și până seara nu mă întorceam acasă. Bunica punea în ei nuci, să îmi țină de foame. Știa cu cine avea de-a face :)

Ingrediente:

  • un pahar de ulei
  • jumătate de pahar de borș
  • 25 de grame de drojdie
  • 500 de grame de făină
  • un praf de sare
  • un baton de migdale

Am amestecat drojdia cu o lingură de zahăr și puțină apă. Am lăsat-o câteva minute să se omogenizeze, după care am pus uleiul, borșul și apoi făina. Le-am amestecat întâi cu o lingură, apoi am început să frământ aluatul.

Am lăsat compoziția să se dospească un sfert de oră, după care am format cerculețe groase, pe care le-am apăsat bine în forma pentru prăjituri. Biscuiții nu se lipesc de formă pentru că au ulei în compoziție, așa că nu e nevoie de hârtie de copt.

Am spart batonul cu migdale și am presărat câteva bucăți deasupra fiecărui biscuit. I-am băgat în cuptor, la 160 de grade, pentru 30 de minute. Trebuie să fie copți, dar să rămână albi.

I-am scos, i-am lăsat să se răcească și am încercat să mă abțin să îi mănânc pe toți aseară. Încercați, poate voi reușiți să îi țineți două zile ;)
dianadragne.ro-biscuiti cu migdale

dianadragne.ro-biscuiti cu migdale2

You Might Also Like