Jurnal, Places, Travel

Bari adventure!

February 28, 2015

Sunt iar între zboruri și m-am oprit pe aici să vă povestesc despre Bari. E cel mai vesel loc pe care l-am întâlnit eu până acum. Treburile au stat cam așa:

De cum am aterizat italienii de pe aici m-au uimit cu dialectul. Dacă în Roma am mai înțeles una alta, aici nu am înțeles nimic. Bari e agitat. Cel mai fain e centrul, orașul vechi, unde nu vezi restaurante, dar vezi în casele oamenilor. Am intrat în labirintul de străzi mititele și am dat de o comunitate așa de strânsă, încât mă întrebam dacă am voie acolo. Toate ușile erau deschise și am băgat nasul pe după perdea până în cratița cu  Ciceri e tria. 

În Alberobello am ajuns dimineața. Câteva ore am umblat după strumfi, dar, surprinzător nu am găsit (eh, poate data viitoare!). În schimb, am dat de căsuțe de piatră fără liant, cu simboluri mistice și uși cât mine de înalte :)

dianadragne.ro-baritripProcessed with VSCOcam with f2 preset

 

Oameni de toate culorile mișună pe străzi de dimineață până noaptea (mai ales noaptea!), cu gânduri culinare, sigur.

Il Rustico (evident), e o bodegă mică, pe care o recunoști după coada de la intrare. Am așteptat până când a ieșit Giuseppe cu o bucată de hârtie și a început să strige după clienți, din fața restaurantului până în intersecție. Ne-am trecut și noi pe listă, iar după o oră și 10 minute, atent contorizate a ieșit și după noi.

Partea bună e că am avut suficient timp să ne gândim la ce vrem comandăm, partea interesantă e că nu i-a păsat nimănui. După ce ne-am așezat la masă au început să sosească farfurii necomandate, una câte una. 12!!! Da, da! Am mâncat aproape tot, pentru că după o oră de stat afară, ne era foame. După tona de mâncare apare iar Giuseppe, cu altă hârtie. Ne scotoceam deja prin buzunare așteptând nota de plată. Dar, nu! Încă nu. A venit să ne întrebe ce pizza vrem. Două pizze cât roata carului au fost urmate de limoncello și înghețată. Nu am mai mâncat nimic, dar nu a contat. Italianul voia să ne știe sătui, deci ne-a pus totul la pachet.

Pentru tot am plătit 10 euro de persoană. Pachetul pregătit de Giuseppe a fost prânzul de a doua zi. Aaa, să nu uit! Bucătarul era îmbrăcat sport, potrivit cu maratonul culinar ce a ținut până la 2 am. Dacă aveți drum prin Bari, să îi faceți o vizită că e haios foc.

Processed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

În ultima zi am trecut prin Matera. A ploua toată ziua. Ha, ce bine a fost! Un oraș săpat în stâncă nu are haz pe vreme bună. În afară de asta, ne-am mai urcat pe o clădire părăsită, ne-am împrietenit cu Vicenzo, ne-am rătăcit prin ploaie și multe alte peripeții pe care nu mai am timp să le scriu, că zborul de maine de la 8 am  wait for no man!
dianadragne.ro-trip2Processed with VSCOcam with f2 presetdianadragne.ro-baritrip22.jpg

You Might Also Like