Jurnal

Back to school

September 10, 2015

E prima toamnă în care nu mai încep școala. Anii trecuți în perioada asta îmi pregăteam caietele. Mereu am avut o obsesie cu scrisul (încă o am). Ordonam penarul, pregăteam stilourile și nu voiam să scriu cu ele nici măcar un cuvânt până la 15 septembrie. Totul trebuia să fie intact. Aveam o poftă fantastică să merg la școală (poftă ce mă ținea până la 1 octombrie). Din octombrie până în iunie așteptam vacanța.

Toată copilăria, bunicii m-au bătut la cap să mă fac profesoară. Și croitoreasă, și pilot de avion, dar să ne concentrăm pe profesoară. Nu m-au convins cu nimic, până zilele trecute când am fost nevoită să răscolesc dulapul bunicii, în căutare de nu știu ce. Încă nu știu ce căutam inițial, fiindcă am dat de hainele ei vechi. Trebuia să le încerc!
dianadragne.ro-septembrie dianadragne.ro-septembrie22dianadragne.ro-septembrie2 dianadragne.ro-septembrie3Pantofii sunt de prin anii ’60. S-au plimbat pe străzile socialiste ale Olteniței. Au  alergat spre Filatura din oraș la șase dimineața, să nu întârzie la schimbul unu. Ore întregi au așteptat răbdători la coadă la lapte. Tocul stâng s-a rupt pe 1 mai, la o serbare socialistă, când bunica grăbea spre casă cu bucățica de unt primită cadou de la o tovarășă. L-a reparat bunicul a doua zi. De atunci e însemnat cu două cuie bătute în câș, care amintesc de ziua în care bunica a făcut amandine.

Pantofii ăștia au văzut multe și sunt încărcați cu melancolie comunistă pe care mi-o transmit chiar dacă m-am născut după revoluție. Pentru cât de credincioși i-au fost bunicii, le eram datoare să îi șterg de praf și să îi scot la o plimbare liniștită prin 2015.
dianadragne.ro-septembrie92dianadragne.ro-septembrie772Fusta și bluza au alte povești, pe care o să vi-le scriu cu altă ocazie. Azi a fost doar ziua în care m-am jucat de-a profesoara ;)

 

You Might Also Like