Food

Au apărut urzicile!

February 11, 2016

A sosit primăvara, gata. Nici urmă de îndoială. Am găsit urzici și m-am entuziasmat singură, la gândul că pot să sechestrez bocancii în dulap și să eliberez sandalele. Mereu au fost semnul meu de primăvară. Cui îi pasă de ghiocei când pe tarabe stau înșirate grămăjoare de frunze țepoase?

Tanti vânzătoarea mi-a zis că-s curățate și că-i soi “cuminte”, nu înțeapă. Drept dovadă, în timp ce mă fixase cu ochii ei sticloși, își mângâia obrazul tăbăcit cu un fir. Basmaua roșie mi-a inspirat încredere și am cumpărat un kil de plăntuțe. Când am ajuns acasă, au lăsat politețurile deoparte și au început să mă ciupească. Una de un deget, alta de alt deget, până am găsit mănușile galbene de cauciuc și le-am făcut o baie bună, să le curăț obrăznicia. Dacă vă încumetați să preparați și voi, aveți grijă, urzicile sunt afurisite foc. Nici să nu vă uitați spre ele fără mănuși.

V-am schițat mai jos rețeta mea. :)dianadragne.ro-urziciiii (2)

Ingrediente:

  • 500 g de urzici
  • o legătură de ceapă verde
  • 50 g de unt
  • 50 ml de smântână dulce
  • 2-3 căței de usturoi
  • 250 ml de supă de legume*

*Pentru supa de legume fierbeți doi morcovi, un păstârnac, o ceapă, o rădăcină de țelină și o rădăcină de pătrunjel, curățate și tocate. Supa ce vă rămâne după ce înlăturați legumele e bună pentru aproape orice rețetă. O puteți congela, în cantități mai mici sau o folosiți imediat.

După ce am spălat bine urzicile, le-am pus la fiert în apa clocotită și le-am lăsat acolo 40 de minute. Le-am scos din apă abia când au fost fierte bine, adică foarte moi. Le-am scurs bine de apă și le-am pasat.

Am tocat ceapa verde și am sotat-o în unt, împreună cu usturoiul. Peste ele am adăugat supa de legume și urzicile pasate. În final am adăugat smântâna și am potrivit supa de sare. Nu o să iasă foarte lichidă, dar în felul ăsta aroma urzicilor se simte mai intens.

Eu am gătit-o cu brânză rasă și zeamă de lămâie și vai ce bine îi stă! ;)
dianadragne.ro-urziciiiiiiidianadragne.ro-urziciiiii2

Încercați și voi, curaj!

You Might Also Like