Design Interior

Apartament 44: sufrageria

February 24, 2019

Cu exact două luni în urmă vedeam pentru prima dată apartamentul ce urma să îmi devină cel mai simpatic proiect de amenajare de până acum. Ei bine, lăsând deoparte casa mea, pe care am gândit-o pentru mine.

Aici e cu totul altceva, trebuie să lași părerile personale pe preșul de la intrare și să gândești un spațiu adaptat celor ce vor locui în apartament.

Well, știam că spațiul trebuia să fie aerisit și luminos, dar cam atât pentru că apartamentul urma să fie închiriat imediat ce proiectul era gata, așa că am pornit cu gânduri mari, dar buget mic.

O să împart tot procesul în trei etape, să vă explic mai ușor:

1. Debarasarea

Am vândut și donat toate obiectele vechi, cu cea mai mare plăcere am demontat galeria veche și toate perdelele ce erau agățate de ea și am curățat și aerisit bine camera.

2. Împrospătarea

Am spălat pereții și i-am zigrăvit, am curățat ușile de lacul vechi, apoi le-am vopsit și în final, am schimbat prizele și întrerupătoarele.

3. Reînvierea

Mă lăsați să numesc așa pasul trei? Exact așa s-a simțit pentru că aici e vorba de mobila nouă pe care am gândit-o dinainte centimetru cu centimetru și care prindea și dădea viață spațiului cu fiecare șurub așezat la locul lui.

Pot spune că e cel mai satisfăcător moment, aproape la fel de plăcut ca mușcatul dintr-o gogoasă cu ciocolată (*aproape).

Biblioteca ține loc și de spațiu de depozitare universal (pentru că bucătăria e micuță, era necesar).

Spațiul de luat masa era musai să ocupe cât mai puțin, pentru că aveam nevoie de o canapea extensibilă de dimeniuni normale (neștiind câte persoane vor locui în apartament).

Cele două covoare separă zonele (zona de zi și sufrageria), iar modelul de pe perete te îndeamnă să iei loc la masă.

Cam așa am gândit spațiul. Am mers pe ideea de funcționalitate și am dorit un living cât mai luminos și aerisit, dar confortabil și prietenos. În final, eu zic că a ieșit exact ce ne-am dorit.

Costul final pentru întreg apartamentul (excluzând comisionul meu) a fost de 3400 de euro și am schimbat aproape tot, de la mobilier și electrocasnice, până la faianța din baie și din bucătărie, iar timpul de execuție a fost de două luni.

Suprafața utilă a apartamentului e de doar 37 de metri pătrați.

**Dacă vă place ce am meșterit noi aici și aveți un apartament pe care ați vrea să-l amenanjăm împreună, aștept mesajele pe mail. (dragnediana@gmail.com)

You Might Also Like