Jurnal, Places

Taormina de jos în sus

February 16, 2016

Weekendul trecut am poposit pe tărâm sicilian, cu rucsacul în spate și cu chef de aventură. De mult nu am mai plecat de acasă, așa că am fost tare nerăbdătoare. Despre Catania vă povestesc eu cu altă ocazie. Acum e vorba despre Taormina, draga de ea. :)

Sâmbătă dimineața ne-am trezit cu noaptea în cap și am pornit pe lângă mare, spre orășelul cocoțat. Nici țipenie pe drum. Nu știu unde e toată lumea în februarie, dar clar nu în Sicilia.

2016-02-13 10.04.16 12016-02-16 07.00.14 1

Orașul pornește de la mare și urcă spre vârful muntelui, unde se unește cu Castelmola. Isola Bella e o minunăție de golf, la poalele orașului, în care ne-am bălăcit doar noi, iar spre final au mai poposit doi timișoreni.

Spre prânz ne-am luat bocancii la spinare și am început să urcăm treaptă după treaptă, după treaptă, după treaptă. Momentul ăla în care te întrebi de ce naiba nu ești acasă, întins în pat. Note to self: pentru așa ceva sunt buni bocancii de drumeție, nu doar să te facă mai urât. 2016-02-16 07.03.50 12016-02-16 07.00.15 1Când am ajuns sus, am găsit vara. Pomi înfloriți, iarbă verde peste tot, italieni înfofoliți până în gât. E drept că au avut și scările o legătura, dar eu mă coceam în tricou în piața mare la umbră, iar un nene cu mustăți căuta soarele în timp ce își închidea fermoarul la pufoaică.

Foamea a trecut cu un arancino. Dacă ajungeți prin zonă încercați L’arco, un magazin mititel, în care un bucătar gras te îndeamnă în italiană să încerci câte ceva. Am luat un arancino cu spanac și a fost cel mai bun pe care l-am mâncat pe insulă. Aroma subtilă de spanac era învăluită într-o bilă de mozzarela, tăvălită în orez și prăjită în cel mai delicios și nociv mod. E crocantă la exterior și cremoasă în interior. În fine, ați înțeles ideea, să nu mai poftim la amintiri. :)

După ce ne-am făcut curaj, am pornit în sus, pe munte, pe o potecă pietruită, spre Castelmola. Am plecat nouă, dar ne-am împuținat pe drum. V-am atașat câteva poze cu drumul, că dacă încep să-l descriu nu o să mă credeți.

2016-02-16 07.00.15 22016-02-16 07.00.13 1În orășelul din deal ne-am întâlnit cu doi domni puși pe distracție. Ne-au blocat drumul cu o sticlă de amaretto și nu am scăpat fără un pahar în mână. Așa sunt ei prietenoși. Sicilienii și când sunt la muncă par în vacanță. Am dat peste oameni primitori și ne-am bucurat de fiecare moment petrecut la ei acasă.

2016-02-16 07.00.17 1DSC_00992016-02-16 07.00.18 12016-02-16 07.00.20 2

Mâine zburăm spre Catalunya, unde ne așteaptă un bol de sangria! (sper)

O să vă aduc multe poze și poate o bucățică de mozaic Gaudinesc. :)

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Adriana February 17, 2016 at 9:12 pm

    Deci februarie e momentul potrivit pentru a vizita Taormina. La sfârșit de aprilie, în ajun de Paște, era cumplit de aglomerată.
    Foarte frumoase pozele. Mi-ai făcut așa o poftă de cannoli con ricotta, ca să nu mai zic de arancini. Călătorie frumoasă în continuare!

  • Reply Raluca February 21, 2016 at 8:38 pm

    Cat soare si cer senin! Ma topesc dupa fotografiile facute-n calatoriile voastre, m-as inscrie in toate excursiile organizate de voi, daca as mai locui in ro..

  • Leave a Reply