Food, Jurnal

Sütlaç

December 3, 2014

Ce fac eu când am foarte multă treabă și timp puțin? Fac o prăjitura, un tort sau Sütlaç . Știu, stiu! S-au dus deja două ore cu preparatul. Dar așa funcționez eu.

Azi am făcut budincă otomană, să meargă randarea mai repede.

Rețeta e ușoară.

Ingredientele sunt: 1 litru lapte, 1 litru apă, 200 g orez, 200 g zahăr, 75 g (3 linguri pline) amidon, esenţă de trandafiri sau vanilie.

Am fiert orezul într-un litru de apă cu un praf de sare.  Am turnat laptele și zahărul peste orezul fiert, am amestecat până a dat în clocot. Am dizolvat amidonul în 50-80 ml apă.Puțin câte puțin, am pus amidonul peste restul ingredientelor. La final am adăugat esența și l-am pus în cuptor. Acolo a stat cam 30 de minute. Un praf de scorţişoară pe deasupra și gata. dianadragne.ro-budinca1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply