Food

Ştrudel sărat cu sos de vişine

September 13, 2016

Vişine în septembie, hăă? Am pus câteva pacheţele în congelator, dar nu le-a prins iarna, şi-au găsit sfârşitul în ştrudelul de septembrie. Dacă ar fi să aleg dintre toate fructele din lume, urc fructele roşii, acrişoare pe primul loc. După ele urmează strugurii, ananasul, ah şi cocosul. Sau doar aroma, cumva..în fine!

Da, am copt ştrudel cu vişine pe la prima oră într-o marţi 13 şi a ieşit perfect. Nu mă credeţi pe cuvânt, veniţi să gustaţi :)

dwdqd

L-am asamblat aşa:

  • Aluatul -pentru mine a fost printre primele încercări, dar Jamila a povestit tare bine aici.
  • Sosul de vişine:

– 400 de grame de vişine
– 3 linguri de zahăr
– 1 lingură de amidon
– 1 gălbenuş pentru uns

După cum vă spuneam, am avut ceva vişine la congelator, spălate şi fără sâmburi. Am aşteptat să se dezgheţe, după care am adăugat peste ele zahărul şi amidonul, apoi le-am pus la foc mic.

Am lăsat compoziţia să dea într-un clocot şi am amestecat bine în tot acest timp. Când i-am oprit focul avea o consistenţă cremoasă.

strudel

Am întins aluatul şi l-am tăiat în dreptunghiuri. Am adăugat câte o lingură de sos, apoi alt dreptunghi de cocă peste şi am apăsat cu vârful unui cuţit pe margini. L-am aşezat pe hârtia de copt şi le-am lăsat câteva minute să se odihnească.

În final am uns ştrudelele cu gălbenuşul de ou bătut, le-am presărat sare pe deasupra şi le-am băgat în cuptorul încins la 150 de grade. strudel12016-09-13-04-59-00-1

Reţeta asta a fost gătită în bucătăria alor mei, dar următoarea prăjitură o să fie preparată în căsuţa cea nouă. Pe cuvânt de cercetaş! ;)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply